Tom Pidcock klopt Dascalu in de sprint in wereldbeker Nove Mesto

Tom Pidcock klopt Dascalu in de sprint in wereldbeker Nove Mesto

Tom Pidcock heeft in de sprintduel tegen Vlad Dascalu zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen behaald in Nove Mesto. Nino Schurter, maakte een mooie remonte na een lekke band, halfkoers en werd derde. De Belgen met Pierre De Froidmont(13 de) en Jens Schuermans als zestiende leverden een mooie prestatie. Daan Soete eindigde als 31 ste, Erno McCrae als 79 ste. In de stand van de wereldbeker leidt Nino Schurter voor Tom Pidcock en Vlad Dascalu. Pierre De Froidmont staat op een mooie achtste plaats in de top tien.

Pidcock kreeg de zege niet cadeau. Na drie ronden wedstrijd hadden Pidcock, Schurter, Hatherly en Dascalu zich afgezonderd van de achtervolgers met Mathias Flückiger, Schwarzbauer, Avancini, Sarrou, Gaze, Cooper en Cink. Schuermans zat in 14 de positie, De Froidmont als 19 de.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde hadden we vijf leiders met Pidcock, Hatherly, Flückiger, Cooper en Dascalu. Schurter had halfweg een lekke band gehad en was aan een achtervolgingrace bezig. Dat lukte hem goed en bij het ingaan van de laatste ronde had zijn plaats voorin terug ingenomen.

Daarop plaatste Dascalu een verschroeiende demarrage waarop alleen Pidcock kon antwoorden. Schurter kwam net te kort. Pidcock raakte nog bij Dascalu en kon hem in de sprint verslaan.Schurter werd derde voor Cooper en Hatherly.

Foto: Luc Wilms