Rens Teunissen van Manen sluit zich aan bij KMC Team voor seizoen 2024-2025

Rens Teunissen van Manen sluit zich aan bij KMC Team voor seizoen 2024-2025

‘We zijn blij en trots om aan te kondigen dat de jonge talentvolle Nederlandse renner Rens Teunissen van Manen (DOB 30-09-2004) de komende 2 jaar voor ons Team zal rijden. Hij komt per direct bij het team en reist volgende week met het KMC Team naar de laatste 2 UCI MTB World Series in Snowshoe, USA (28 september – 1 oktober) en Mt St Anne, Canada (5-8 oktober)’, zegt Team Manager Bart Brentjens
Zijn huidige Team, het Nederlandse Stappenbelt Specialized Racing Team geeft Rens de mogelijkheid om de volgende stap te maken naar een Internationaal UCI Elite MTB Team.
Bart Brentjens, Team Manager van KMC Mountainbike Racing Team:
“Rens is een zeer getalenteerde mountainbiker, dit heeft hij al bewezen als junior en in zijn eerste jaar in de U23 categorie. Ik ben er trots op dat Rens bij ons team komt, hij heeft alles in zich om een van de beste mountainbikers van de toekomst te worden. We zullen Rens alle kansen geven om zich verder te ontwikkelen. Het is ons ultieme doel voor Rens om hem namens Nederland en ons team te zien deelnemen aan de Olympische Spelen in Los Angeles 2028.”
Rens Teunissen van Manen :
” Erg blij om mountainbiker te worden bij het KMC MTB Racing Team! Ik kijk uit naar alles wat komen gaat de komende jaren! En geweldig om nu al deel uit te maken van het team voor de laatste twee wereldbekers in Snowshoe en Mont Saint Anne!”

Arvid Versluijs, Stappenbelt Specialized Racing Team:
“We zijn ontzettend trots op de groei die Rens heeft doorgemaakt bij Stappenbelt Specialized Racing Team en weten dat hij mooie dingen gaat bereiken in zijn nieuwe avontuur, waarin we hem zeker zullen blijven volgen!”
Rens Teunissen van Manen (UCI Ranking 131) beste resultaten tot nu toe:
2023 Wereldkampioenschappen U23 21

2023 Europese Kampioenschappen U23 22

2023 Nationale Kampioenschappen Heren Elite 3

2023 Beste resultaat UCI World Series U23 (Val di Sole, Italië) 18
2022 Wereldkampioenschappen Junioren 4

2022 Europese Kampioenschappen Junioren 2

2022 Nationale Kampioenschappen Junioren 3