Robby De Bock heeft goede seizoensstart

Robby De Bock heeft goede seizoensstart

ava

Robby De Bock, de coming man van het Belgische mountainbiken, heeft een hele goede seizoenstart gekend. Met een goede voorbereiding, met ondermeer strandraces, had Robby zondag zijn eerste podiumplaats in Engeland te pakken. Hij werd er derde achter winnaar Michiel van der Heijden en Jonas De Backer.

De strandraces in België hebben Robby qua conditie al een heel stuk in de goede richting gestuwd.  Hij trok naar Cyprus om de Afxentia race te rijden, wat inmiddels één van de betere voorbereidingswedstrijden is uit het MTB circuit. Hier heeft hij zijn goede vorm verder  uitgebouwd.  Volgens Robby is het gevoel weer een heel stuk beter geworden en het vertrouwen is ook verder gegroeid.

In Engeland reed Robby in een goed bezette wedstrijd waar o.a. Michiel van der Heijden en Jonas De Backer hem vergezelden op het podium.  Zijn goede conditie werd verzilverd in een klinkende derde de plek en een trits UCI punten waar hij zeer blij mee is  en die hem helpen in het verdere seizoen. In de wedstrijd van de Engelse MTB competitie in het Codham Park kon Robby nog niet de aansluiting maken met de absolute top.  Maar door hard te werken zal het steeds beter gaan richting de belangrijke wedstrijden.  Hij hield toch bekende renners achter hem. Trouwens: in de finale nog eens 20 seconden weglopen van je medestander is echt top.

Jan van Dijk