Nicolas Sessler zevende in Panamerikaans Continentaal kampioenschap in Brazilië.

Nicolas Sessler zevende in Panamerikaans Continentaal kampioenschap in Brazilië.

ava

Nicolas Sessler(Houffalize Hope) nam afgelopen weekend deel aan het Panamerikaanse Continentale kampioenschap in het Braziliaanse Barbacena. Hij werd er zevende bij de U23.

Voor de Braziliaan was dit kampioenschap in eigen land één van zijn hoofddoelen voor het eerste deel van het seizoen. ‘Ik ben heel gelukkig met mijn resultaat. Ik werd zevende bij de U23. Ook interessant was dat ik de enige tweedejaars U23 was in de top 12. Al de anderen waren derde –en vierdejaars U23 renners,’vertelde Sessler.

Het werd een zware race met lange beklimmingen en ruwe afdalingen. ‘De temperatuur was ook een andere belangrijke factor in de race, want het was er ongeveer 33 tot 34° C. Ik had geen goede start, reed als twintigste in de eerste ronde. Maar langzaam kon ik opschuiven om nog sterk te finishen als zevende,’weet Nicolas.

Na deze wedstrijd neem ik een snelle midseizoen break om mijn lichaam te laten herstellen van een reeks wedstrijden die ik in maart reed. Maar ik ga snel weer terug op de fiets en kijk uit naar het begin van mijn Europese seizoen in Houffalize op 2 mei, ‘besloot de Braziliaan van Houffalize Hope.