Robby De Bock wint de Bart Brentjens Classic

Robby De Bock wint de Bart Brentjens Classic

Robby de Bock heeft de Bart Brentjens Classic in Nederland gewonnen. Al het harde werken dit seizoen heeft dan toch een mooie beloning opgeleverd voor de sympathieke Belgische mountainbiker. De Bock klopte na een solotocht Bram Rood.

Nadat Robby afgelopen woensdag in een wegkoers al een heel goed gevoel had, is dit een zeer sterk optreden van hem.

Vanaf het begin zat de jonge Belg mee in de kopgroep, maar wilde het niet zo lekker draaien en had hij het koud in  deze zware en natte omstandigheden. Hij was wel goed blijven eten en drinken. Dat was het devies. En kijk na goed  twee uur koers kwam hij beter in zijn wedstrijd , kreeg een jasje aangereikt en trok op de hellingen wat feller door om het terug wat warmer te krijgen.

Uit de kopgroep trok uiteindelijk hij met Lars Boom, Bram Rood, Rob van de Werf en van Zandbeek door.  De Bock trok er op 20 km samen met Bram Rood op uit.  Om dan uiteindelijk solo naar de aankomst te rijden. Klaar voor het ultieme gevoel: de armen omhoog!  Bram Rood werd  tweede en  zo Nederlands kampioen Marathon.

Tevens was dit een zeer goede voorbereiding voor Robby voor de meerdaagse wedstrijd, die hij gaat rijden de Cape Pioneer.

 

Jan van Dijk