Roc d’Ardenne in het spoor van de Roc d’Azur

Roc d’Ardenne in het spoor van de Roc d’Azur

ava

De succesvolle Franse Roc d’Azur krijgt er volgend jaar een Belgisch broertje bij: de Roc d’Ardenne. Gepassioneerde mountainbikers kunnen zich begin mei drie dagen (2-4 mei) uitleven in Houffalize.

‘De Roc is een begrip in de mountainbikewereld. Het is een vaste waarde, een kwaliteitsmerk”, aldus Christophe Impens, managing director van Golazo sports, dat samen met ASO de Roc d’Ardenne zal organiseren. “De mountainbikers zullen van 2 tot 4 mei 2014 de magnifieke landschappen van de Ardennen en de provincie Luxemburg kunnen ontdekken. Een waar MTB-paradijs!’

‘In Houffalize pakken we uit met een Roc Marathon, een Roc halve marathon, een cross-country ism Euregio Bike, een Roc Enduro, een Rando Roc, een kids Roc, een Roc Ruelles door de straten in het centrum,… Kortom: alle ingrediënten die van de Roc d’Azur een succes maken. Er zal volop materiaal getest kunnen worden. De hellingen zijn kort maar steil en de afdalingen erg technisch. Een droomparcours voor de MTB-fan‘, aldus Impens.

Daarnaast kunnen de nieuwe mountainbikemodellen getest worden tijdens de Happy Bike Days, die ook van 2 t.e.m. 4 mei gehouden worden in samenwerking met O2 Bikers.

Voor onze eerste editie van de Roc d’Ardenne mikken we op 3000 à 4000 deelnemers. Het potentieel in de regio is enorm. Zo zijn er liefst 1000 Belgen die elk jaar naar de Roc d’Azur komen afgezakt, een trip van 1200 km naar Fréjus. Vanaf nu hebben ze ook een eigen Roc om de hoek. Ook voor MTB’ers uit de grensstreek met Duitsland, Nederland en Frankrijk is Houffalize niet zo ver.’

Het is niet de eerste keer dat het Belgische Golazo sports en het Franse ASO de handen in elkaar slaan. Samen organiseren ze ook al twee evenementen voor wielertoeristen: de Liège-Bastogne-Liège Challenge en Paris-Roubaix Challenge. Met de Roc d’Ardenne komen nu ook de mountainbikers aan hun trekken.

Wie de Roc-microbe te pakken heeft, hoeft zich overigens niet tot de Roc d’Azur (oktober) en de Roc d’Ardenne (mei) te beperken. In juni is er de Roc des Alpes in La Clusaz en eind maart vindt de eerste editie van de Roc Paris plaats.

Info: www.rocdardenne.com

Bron: PM