Roel Paulissen en Riccardo Chiarini zegevieren in de vijfde rit Cape Epic

Roel Paulissen en Riccardo Chiarini zegevieren in de vijfde rit Cape Epic

Roel Paulissen en Riccardo Chiarini zegevieren in vijfde rit Cape Epic
ava
Roel Paulissen en zijn ploegmaat Riccardo Chiarini hebben de vijfde etappe in de Cape Epic gewonnen. Ze haalden met een kleine voorsprong op wereldkampioen Nino Schurter en Philip Buys, de dagwinnaars van gisteren, werden tweede. Christophe Sauser en Frantisek Rabon legden beslag op de derde plaats.

Roel Paulissen en zijn ploegmaat zetten verschillende aanvalspogingen op. Uiteindelijk konden ze op 20 km van de aankomst de beslissende demarrage plaatsen. Schurter en Buys boden nog stevig weerwerk tot op de streep, maar de eerste dagzege in Cape Epic was een feit voor de tweevoudige wereldkampioen marathon en zijn Italiaanse Torpado teamgenoot. Als het duo in de twee resterende ritten nog een achterstand van drie minuten kan goedmaken op de Duitsers Böhme en Stiebjahn, zit een derde plaats in de eindstand er nog in.

Paulissen won “the Epic” in 2005 en 2008 en zei dat het weer een goed gevoel gaf om weer op het podium te staan. Ze hadden Buys en Schurter gepasseerd op een lange klim op de befaamde Groelandberg dicht bij de finish. Maar ze vreesden dat de getalenteerde combinatie hen zou terughalen in de afdaling naar de aankomst. ‘Dichtbij de aankomst waren ze nog een 50 meter achter ons. Ik zei tegen Riccardo: ‘Het is alles of niets en slaagden erin om voorop te blijven. Het was een grote overwinning voor ons beiden,’ zei Roel Paulissen na afloop.

In de voorlopige tussenstand leidt het duo Mennen-Hynek nog steeds. Sauser en Frantisek volgen op bijna tien minuten.

Minder goed nieuws kwam er van Rudi van Houts, die na een val gisteren, vandaag vroeg op gaf.

Bij de dames pakten Ariane Kleinhans en Annika Langvad al hun vijfde dagzege. Süss en Bigham werden tweede en verliezen veld op de leiders. Stenerhag en Ralph werden opnieuw derde. Sara Mertens en Laura Turpijn werden zevende.

Ook bij de masters pakte Brentjens en Azevedo hun vijfde ritzege. Ook hier dezelfde namen als de vorige dagen met Wilson en Enthoven op twee en Squires en White op drie. Het Belgisch duo Pascal De Kort en Bart Van de Water moest jammer genoeg de strijd staken. Sterrenkok Luc Bellings en Danny Simons eindigden opnieuw veertiende en die plaats bekleden ze ook in de tussenstand.

28/03/2014 | Erikbr