Nino Schurter en Philip Buys pakken tweede ritzege in zesde etappe van Cape Epic.

Nino Schurter en Philip Buys pakken tweede ritzege in zesde etappe van Cape Epic.

ava

Nino Schurter en zijn Zuid-Afrikaanse ploegmaat Philip Buys hebben hun tweede ritzege te pakken in de Cape Epic. Ze haalden het met bijna 6 minuten voorsprong op de geletruidragers Robert Mennen en Kristian Hynek. Christophe Sauser en Frantisek Rabon mochten als derde mee op het podium. Roel Paulissen en Riccardo Chiarini werden vijfde.

Schurter en Buys gingen halfkoers voluit in de aanval en bouwden hun voorsprong stelselmatig uit.  De anderen streden voor de overige podiumplaatsen.

Met nog één dag voor de boeg zijn Mennen-Hynek stevige leiders met meer dan tien minuten voorsprong op Sauser en Rabon. Zonder ongelukken wordt het Duits-Tsjechisch duo eindwinnaar van deze Cape Epic. Al zullen ze vooral van materiaalpech moeten gespaard blijven. Want dat overkwam hen al enkele keren.  Het Duitse duo Tim Böhme en Simon Stiebjahn staat derde in de stand. Paulissen en Chiarini moeten iets meer dan vier minuten goed maken op hen om alsnog op het eindpodium te staan.

Bij de vrouwen opnieuw hetzelfde scenario als de vorige dagen. Ariane Kleinhans en Annika Langvad wonnen opnieuw en verstevigden hun leidersplaats.  Ze hebben nu al meer dan 25 minuten voorsprong op Esther Süss en Sally Bigham, die vandaag op meer dan tien minuten eindigden van de winnaars. Een de verschillen zijn nog groter voor Jennie Stenerhag en Theresa Ralph die in de klassering op 2 u 09 min. volgen van de leiders. Sara Mertens en Laura Turpijn werden vierde in deze etappe en zullen wellicht ook als vijfde in de eindstand de Cape uitrijden.

Bij de masters staat geen maat op de suprematie van Bart Brentjens en Abraao Azevedo. Ze lapten de Zuid-Afrikanen Shan Wilson en Adrian Enthoven vijf minuten aan het been, die nu op meer dan 18 minuten volgen in de stand. Zonder pech zijn de eindwinnaars bij de masters ook gekend. Ook hier grote verschillen tussen de tweede en derde in de klassering.  Warren Squires en Nic White volgen op meer dan 2u 20 min van hen.

Na de opgave van De Kort en Van de Water zijn sterrenchef Luc Bellings en Danny Simons nu de eerste Belgen op de 14 de plaats in het klassement,  nog altijd een heel mooi resultaat.  Vandaag werden ze 21 ste op meer dan 47 minuten van Brentjens en co.

In de mixed categorie eindigden Sophie van Biervliet en Jan Stockman zesde in de rit en wellicht is ook de vijfde plaats in de eindstand hun deel.