Roel Paulissen vierde in 3Epic marathon in Italië

Roel Paulissen vierde in 3Epic marathon in Italië

Roel Paulissen is vierde geworden in de 3Epic marathon in Italië. Kristian Hynek won de wedstrijd voor Walker Travis en Tony Longo. Wereldkampioen Alban Lakata werd vijfde.

De marathon omloop van 85 km lang, met 3400 hoogtemeters vond plaats in het betoverende landschap van de Dolomieten, werelderfgoed, in de buurt van de majestieuze 3 pieken van Lavaredo, tussen de dorpen Auronzo di Cadore, Lozzo en Misurina, in de regio van Venetië. Veel toprijders kwamen aan de start met wereldkampioen Alban Lakata, Roel Paulissen, Walker Trevis en Damiano Ferraro. Hynek reed over de finish na 4u20min54”. Travis volgde op drie minuten, Longo op vijf minuten. ‘Ik voelde me goed, ik probeerde harder te rijden en te zien hoe de anderen zouden reageren. Ik ging voluit, maar in dit soort races kan van alles gebeuren. Het parcours was geweldig, ‘aldus Hynek na de aankomst.

Bij de vrouwen won Sally Bigham. Zij versloeg Katazina Sosna, teamgenote van Paulissen en Maria Cristina. Bigham was van hetzelfde gedacht als Hynek. Ze reed van start tot finish aan de leiding. ‘Het werd een harde race, door de regen en de koude. Maar ik verander mijn mening niet over het parcours. Dat was absoluut geweldig, in een wonderbaarlijke plaats die ik niet kende. Ik denk dat ik terugkom, zeker,’ besloot Bigham.