Rombouts juicht, Dekker blijft leider

Rombouts juicht, Dekker blijft leider

De Ridley Cup voor junioren in Spa-Francorchamps (Hansgrohe Superprestige) werd een prooi voor Seppe Rombouts. De Belg van Acrog-Balen BC haalde het voor Jarne Driesen (Young Telenet-Fidea) en de Nederlander Thymen Arensman (Craft Ten Tusscher).

 

Rombouts ging goed van start op het circuit van Spa-Francorchamps. De eerdere winnaar van de Koppenberg- en Druivencross raakte al snel voorop met Jappe Jaspers en besloot in ronde drie zijn metgezel overboord te gooien. Eén loopstrook bleek voldoende om een voorsprong te nemen en te behouden.

 

“Maar ik ben wel heel erg diep moeten gaan. In de slotronde kwam Jarne Driesen nog heel kort”, doet Rombouts zijn verhaal. “Ik moest echt aan de voet van de Raidillon sprinten om nog uit de greep te blijven. Het verbaast me dat de verschillen op zo’n zwaar parcours vrij beperkt bleven. Ik heb in de laatste ronde alles of niets gespeeld want ik weet dat Jarne een betere loper is.” Driesen had weinig moeite om zijn meerdere te erkennen in Rombouts. “Na de zware beklimming kon Seppe altijd net iets meer. Ik kwam nog kort, maar het mocht niet zijn. Vorig jaar werd ik hier ook al tweede als eerstejaars”, klonk het na afloop.

 

In de stand om de Ridley Cup blijft Jens Dekker het commando voeren. De Nederlander van Enertherm-BKCP werd vierde en brengt zijn puntentotaal op 69. “Mijn start ging de mist in omdat ik meteen met een half lekke band rondreed. Op een bepaald moment reed ik 20 seconden achter Jappe Jaspers, mijn grote concurrent in het klassement. Het zag er dus even niet goed uit, maar ik kon toch nog naar de vierde plaats rijden. Dat ik aan de leiding blijf is mooi meegenomen.”

Jappe Jaspers
kwam als vijfde over de streep en volgt in het klassement op amper 1 punt. Jarne Driesen deed in Spa-Francorchamps een goed zaak en staat nu derde met 52 punten.

 

De volledige uitslag vindt u in bijlage.
Meer info: www.cyclocrossfrancorchamps.be  / www.superprestigecyclocross.be

Bron : Galazo