Sterke solo van nieuweling Sprangers

Sterke solo van nieuweling Sprangers

Lloyd Sprangers heeft de nieuwelingenwedstrijd in Spa-Francorchamps (Hansgrohe Superprestige) gewonnen. De Belg van Lares-Doltcini haalde het solo voor Dolf Pemen (Cycling.be-Alphamotorhomes) en zijn ploegmaat Bjarne Laroy.

 

De renner uit Zottegem had aan de finish op de Raidillon bijna een minuut voorsprong op zijn eerste achtervolger. “Dit parcours ligt me wel”, zei Sprangers, die na Kruibeke zijn tweede zege van het seizoen boekte. “Vorig jaar was ik hier als eerstejaars al vierde en ook toen zat er al meer in, want ik kreeg af te rekenen met kettingproblemen. Nu bleef ik gespaard van pech en kon ik al snel het verschil maken.”

 

“Clément Horny startte het best, maar ik kon hem vlot passeren en even later merkte ik dat ik al een kleine voorsprong had”, gaat Sprangers verder. “Ik heb er dan alles aan gedaan om de kloof uit te diepen. Maar hoe dan ook was het een zware wedstrijd. Vorig jaar lag het er veel droger en dus wat beter berijdbaar bij. Door de regen kreeg ik ook kou aan mijn handen, maar als je aan de leiding fietst, kan je daar toch wat beter tegen.?

 

Ook voor de verdere podiumplaatsen was er niet veel spanning. Pemen reed ook al snel onbedreigd op de tweede plaats, Laroy reed in de voorlaatste ronde de Fransman François Hyon uit het wiel en verzekerde zich zo van de derde plaats.

 

De volledige uitslag vindt u in bijlage.
Meer info: www.cyclocrossfrancorchamps.be  / www.superprestigecyclocross.be

Bron : Galazo