Veldritten Ronse 07 oktober 2018

Veldritten Ronse 07 oktober 2018

Op de Hotondberg in Ronse werd de wedstrijd verreden op een zeer zwaar parcours met heel wat beklimmingen en technische passages.

Bij de beloften kregen we 39 renners aan de start. Het was Jens Dekker die het laken naar zich kon toe halen en de winst op zijn naam schrijven. Lander Loockx ex Milwaukee Alphamotorhomes Cycling rijder kon een tweede plaats uit de brand halen en Yentl Bekaert werd knap derde. Voor onze clubrijders was het uitkijken naar de prestaties van Hendrikx Mees en Ward Deschepper. Ward Deschepper moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten. In de eerste ronde kreeg hij af te rekenen met mechanische pech. Mees Hendrikx kwam niet verder dan een 19e plaats met een achterstand van 2.06 op winnaar Jens Dekker.

Nieuwelingen : deze keer stonden er 26 rijders aan de start verdeeld over de eerste jaars en tweede jaars samen. Senne Willems had in zijn opwarming al geen al te best gevoel. Hij had last van zijn maag. Dus het was uitkijken hoe dit zou verder evolueren in zijn wedstrijd. Voor de eerste maal in dit seizoen had hij eens geluk met de lottrekking. Hij mocht plaats nemen op de eerste rij. Dat opende natuurlijk perspectieven. Maar na een halve ronde wedstrijd bleek dat hij opnieuw last had van zijn maag. Dat speelde hem natuurlijk een hele wedstrijd parten. Het gevoel dat hij had was dat hij moest overgeven maar hij zette dapper door en ondanks dit slechte gevoel kon hij toch een mooie zevende plaats bij de tweedejaars nieuwelingen laten optekenen. In het algemeen was hij nog negende.

Bij dames was het vooral Marianne Vos die de concurrenten onder druk zette. Zij kon de cross in Ronse op haar palmares schrijven. Ze wist Arzuffi Alice Maria achter zich houden en Annemarie Worst werd knap derde. Onze dames lieten zich ook van hun beste kan zien. Elle Anderson kwam als 13e over de finish met een achterstand van 2.23 op de winnares Marianne Vos. Ester Van der Burg werd op één ronde gezet en behaalde een 21e plaats.

Bij onze junioren hadden we maar liefst 41 rijders die hun kansen waagden naar de winst op de Hotondberg in Ronse. De belangrijke winst ging naar Witse Meeusen gevolgd door Pim Ronhaar en Thibaut Nys moest tevreden zijn met een derde plaats.  Onze junioren deden het allemaal zeer goed. Joachim Van Looveren was de beste van onze club met een zesde plaats op 0.35 van de winnaar Witse Meeusen. Robbe Willems kwam aan de start. Hij mocht plaats nemen op de tweede rij wat hem een betere uitgangspositie gaf in de start. De eerste meters waren voor hem goed maar dan trok hij zijn voet uit zijn klikpedaal en waren de eersten al gaan vliegen. Hij moest aan een sterke achtervolging beginnen. Het tempo dat hij had was goed en dat zag je ook…. Hij kon ronde na ronde plaatsen goed maken. Maar in de kopgroep komen was nog net iets te moeilijk. Hij werd kanp 19e. De laatste junior die we aan de start hadden in Ronse was Mathis De Roeck. Het was bij hen weer spektakel van de bovenste plank. Mathis De Roeck was gebrand om er een mooie wedstrijd te kunnen rijden. Bij een te snelle inhaalrace bij de start moest hij zijn inspanningen halfweg de wedstrijd bekopen. Hij moest even terug op adem komen en dan zijn tempo weer wat opschroeven. In de laatste ronde kon hij nog vier renners inhalen wat hem terug bracht naar een 24e plaats.

                                                                                   

Publicatie : Nancy Aerts

foto’s : Robert Goedgezelschap – renners zelf