Roy Van Aken en Marie Hossay winnen 3de Flanders Cup in Massenhoven.

Roy Van Aken en Marie Hossay winnen 3de Flanders Cup in Massenhoven.

De weerman voorspelde echt geen goed weer en hij kreeg ook volkomen gelijk. Het regende bijna de ganse dag. Ondanks dat barslechte weer kwamen er toch een 500-tal BMX-ers hun plaats verdedigen tijdens de 3de Flanders Cup te Massenhoven.

Maritza De Wilde was de snelste Cruiserdame, zij was sneller dan Jill Boumon en nieuwkomer Joni Mondelaers. Jeroen Van Den Brande ging als eerste over de finish bij de Cruisers -30 jaar, de tweede plaats was voor Kenneth Goovaerts, derde werd Bram Joossens. Belgisch kampioen Alain Deschagt won dan weer bij de Cruisers 30+ voor Joost Bogaert en Benny Vanmeert.

Ook de meisjes trotseerde het slechte weer en lieten zien dat ze zeker niet terugdeinzen voor wat regen en modder. Roxanne De Kegel, Chayen Lambrechts en Emma Szekely werden respectievelijk 1, 2 en 3 bij de Girls 5-7 jaar. Wereldkampioene Kjelle Poets was de snelste bij de Girls 8-9, Thessa Van Saen werd 2de en Robyn Gommers 3de.  Nieke Coppens versloeg op haar thuisparcour Tessa Zwaenepoel en Yellise Van Den Broeck.

Stef Lippens won de strijd bij de Boys 5-6 voor Neo Tielens en Brent Soors. Tjörven Mertens was de snelste bij de Boys 7 jaar, de tweede plaats was voor Dieter Brouns , 3de werd Mike Uytterhoeven. Bij de Boys 8 jaar was het Wannes Magdelijns die als 1ste over de finish reed, de andere podiumplaatsen waren voor Jools Melis en Toon Rosiers.  De 9 jarige Dees Dewitte nam het maximum van de punten mee naar huis. Senne Willems werd knap 2de, hij versloeg Gianni Vermaelen nog op de finishlijn. Bij de Boys 10 jaar was de overwinning voor Senne Buysen, het zilver was voor Jarne Serneels, het brons voor Robbe Meerts.

Ook tijdens de wedstrijd van blok 2 gingen de watersluizen niet dicht. Ook nu bleef het regenen met af en toe een drogere periode. BMX Devil Myrthe De Rijk nam de overwinning mee naar huis bij de Girls 12-14, Katho Bogaert en Celien Coppens werden 2de en 3de. Sibe Francken was de snelste 11-jarige Boy, Yenten Meiresonne ging als 2de over de meet en Robbe Dens werd 3de. Bij de Boys 12 jaar was het Mathijn Bogaert die als eerste finishte, Jarno Bellens als 2de en Kobe Hermans als 3de. Jelle Camps mocht de 50 finalepunten in de categorie Boys 13 mee naar huis nemen, Dennis Steemans de 30 punten en Marnicq Janssens de 25 punten. De 14 jarigen boys Steve Martin, Jordi Goovaerts en Jens Bouts werden respectievelijk 1, 2 en 3. Belgisch kampioen bij de Boys 16 jaar won in de categorie Boys 15-16 voor Niels Rubens en Romain Schaqueue. De Boys 17+ en de Masters 30+ rijden in de Flanders Cup samen, de overwinning was voor Niels Ooms, die terug op de BMX fiets is gesprongen. Belgisch kampioen Boys 17+ Yannick Bunneghem werd 2de en Jelle Verdijck 3de.

Europees kampioene Marie Hossay won bij de Girls 15+ voor Lisse Adams en Jone Vangoidsonhoven. Roy Van Aken won de finale bij de Junior-Elite, de 2de plaats was voor zijn club- en teamgenoot Ghinio Van de Weyer terwijl Michael Bogaerts de 3de plaats voor zijn rekening nam.

Zondag, 1 juli zullen de Antwerpse BMX-ers strijden voor de titel van Kampioen van de provincie Antwerpen in Ravels.