Ruddervoorde Superprestige

Ruddervoorde Superprestige

Onder een schralle wind en een bijna droog parcours konden de renners aan hun wedstrijd beginnen. Voor Milwaukee Alphamotorhomes cycling team – lake cycling – Zannata fietsen konden we maar een podiumplaats noteren in Ruddervoorde onder de vorm van een tweede plaats voor Jente Michels bij de nieuwelingen tweedejaars. De anderen rijders deden hun beste en zette mooie dingen neer op het intensieve parcours.

Bij de elites ging de overwinning met overtuiging naar Mathieu van der Poel. Hij kon de anderen gemakkelijk uit het wiel rijden. Wout van Aert voelde zich wel goed maar kon niet mee met Mathieu. Hij moest tevreden zijn met een tweede plaats. De derde van de dag werd Toon Aerts.  Voor Andres Verdonck moesten we pech noteren in de Telenet Superprestige van Ruddervoorde. Hij stond op de laatste startrij maar kon tot in de top twintig het veld in duiken. Op de schuine kant liep het voor hem mis. De ketting schoot tussen de kader en het duurde verschillende minuten alvorens de ketting terug op het tandwiel lag. Hij verloor verschillende plaatsen en moest bijna als laatste zijn wedstrijd hervatten. Na een mooie inhaalwedstrijd werd hij in de laatste ronde uit koers genomen. Hij kon een 41e plaats laten noteren op één ronde van de leider.

Bij de nieuwelingen eerstejaars hadden we 39 deelnemers maar geen van onze club. De overwinning ging naar Ragilo Frank Aron voor Rommelaere Iben en De Moyer Kenay werd derde. Ook bij de jongere dames hadden we geen clubgenoten aan de start. Hier kregen we de winst voor Backstedt Zoe voor Sander Laura Lizette en Johansson Alma. Bij de nieuwelingen tweedejaars hadden we 34 deelnemers en daar waren onze ogen gericht op Jente Michels, Milan Kuypers en Brent Delaere. Zij gingen de kleuren van onze ploeg tonen in Ruddervoorde. Jente Michels reed een voortreffelijke wedstrijd maar het werd beslist in een sprint voor de overwinning. Jente Michels werd geklopt door Kopecky Martyas en de derde plaats was voor Janssen Lucas. Voor Milan Kuypers mochten we een mindere dag noteren. Hij kwam moeizaam in zijn ritme maar trok alle registers openen en eindigde nog op een achtste plaats. Brent Delaere behaalde in Ruddervoorde een tiende plaats. Hij kwam 1.09 later binnen als de overwinnaar maar toch een zeer goede wedstrijd gereden.

 

Bij de elites dames kregen we 40 deelneemsters aan de start. Het was een beetje drummen om op een goede positie het veld in te duiken. Het bleef lang gesloten tot Marianne Vos zich aan de kop zetten en de kaarten schudde. Zij nam de overwinning mee. Annemarie Worst werd tweede en Kim Van der Steene die sterk was terug gekeerd werd derde. Alle Anderson reed naar een 14e plaats op 1.27 van de winnares. Laure Michels behaalde een 32e plaats. Ze kwam wel op één ronde geplaatst.

Bij de junioren kregen we een mooie strijd te zien. Witse Meeussen was de sterkste in deze Superprestige voor Ryan Cortjens die een mooie wedstrijd reed. Ronhaar Pim werd derde. Voor de jongens van ons team was het een mindere wedstrijd. Joachim Van Looveren behaalde een 17e plaats op 2.02 van de winnaar. Ruben Van Praet werd 30e en Mathis De Roeck moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Hij had last van de rug. Even een check up laten nemen om dan te zien of hij donderdag opnieuw aan de start mag komen van de Koppenbergcross.

 

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap