Veldrit Neerpelt

Veldrit Neerpelt

Brent Blommen zorgde in Neerpelt voor een podiumplaats voor zijn team Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team – Lake cycling – Zannata bikes.

In Neerpelt hadden ze de omloop wat aangepast en dat zorgden bij sommige renners voor wat kopzorgen. Heel wat renners zouden tijdens hun wedstrijd ten val komen. De technische passages in de bos die naar beneden lagen, brachten renners/rensters van de wijs waardoor ze onzeker naar beneden reden en ten val kwamen. Kwinten Steur mocht dit aan de lijve ondervinden bij de elites men. Hij is zwaar ten val gekomen in de afdaling en bezeerde daarbij zijn schouder. Hij heeft nog geprobeerd om zijn wedstrijd uit te rijden maar de pijn was ondragelijk waardoor hij vroegtijdig de wedstrijd moest staken. Bij de elites pakte Laurens Sweeck en drie op drie in Neerpelt. Marcel Meisen werd knap tweede en David van der Poel mocht het podium vervolledigen met een derde plaats.

Bij de nieuwelingen eerste jaars kregen we 16 deelnemers aan de start waaronder Seppe Laenen die vanaf volgend seizoen de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team zal dragen. Hij behaalde een mooie vijfde plaats op 1.57 van de winnaar Dockx Aaron. De tweede plaats was voor Ragilo Frank Aron en het podium werd vervolledigd met Hannes Victor. Bij de tweedejaars Nieuwelingen was het een spannende strijd tussen Brent Blommen en Avondts Mathis. Het was een wedstrijd die beslist werd in de sprint. Brent Blommen werd net geklopt door Avondts Mathis. De derde plaats was voor Pieter Pauwels.

Senne Willems stond ook aan de start bij de nieuwelingen tweedejaars. Ze startten met 21 renners en Senne wist zich mooi naar een zesde plaats te rijden. Hij kwam 0.54 later binnen dan de winnaar.

Bij de dames jeugd tegen we een wederoptreden van Chloe Greenwood. Ze mocht zich gaan meten met nog zes andere dames die de weg naar Neerpelt hadden gevonden. Het was even terug in het wedstrijd ritme komen maar Chloe kon de zesde plaats bij deze categorie op haar naam schrijven. De winst in deze categorie ging naar Backstedt Jane Zoe. De tweede plaats ging naar Sander Laure Lizette en Lies’l Schevenels mocht het podium vervolledigen.

Bij de dames Elites was het Suzanne Verhoeven die de kleuren van het team hoog hield. Haar start was zeer goed. Ze draaide als vijfde het veld in. Maar ze merkte al onmiddellijk dat het haar dagje niet was. De kracht ontbrak en ze werd al gauw voorbij gereden door haar medevluchters. In de tweede ronde herpakte ze zich en kon ze zich terug naar voor brengen. Ze kwam terecht op de tiende plaats. Doordat het een zware omloop was met maar liefst vier loopstroken in het zand naar boven werd het zeer zwaar voor haar. Ze kreeg dan ook nog eens af te rekenen met het probleem van niet goed in haar pedalen te komen waardoor ze telkens een paar meters moest prijs geven. Ze bleef lang sukkelen en ze geraakte er niet over om haar knop om te draaien. Het werd voor haar mentaal een zeer zware opdracht in Neerpelt. Uiteindelijk kwam zij als veertiende over de meet.

 Bij de junioren die met 29 rijders aan de start kwamen was het Luke Verburg die de start voor zijn rekening nam. Het tempo werd door hem bepaald. Thibau Nys controleerde de wedstrijd vanuit de tweede lijn en werd bijgestaan door Ward Huybs en Ryan Cortjens. Achter deze jongens kwamen Lennert Meulemans, Maxan Tanguy, Michael Bervoets en Jetze Van Campenhout in de achtervolging. Eén versnelling van Nys was voldoende om de winst naar zich toe te halen. De tweede plaats ging naar Huybs en de derde plaats was voor Ryan Cortjens. Robbe Willems had een mindere dag. Hij eindigde als 27e op vier ronden van de winnaar. Senne D’Hollander moest plaats nemen op de voorlaatste rij om aan zijn wedstrijd te beginnen. Hij startte goed en nam zijn plaats voorin in. Hij kwam door op een 19e plaats. Hij kon nog heel wat plaatsen goed maken maar hij kwam ten val op de asvalt waardoor hij zich ernstig bezeerden. Hij had last van een pijnlijke heup en moest vroegtijdig de wedstrijd staken. Na de verzorging van de schaafwonden aan de schouder, elleboog en heup kroop hij na de wedstrijd toch nog op zijn rollen om de opgelopen stijfheid uit zijn lichaam te fietsen.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Goedgezelschap Robert en rijders zelf