Rudi van Houts kijkt uit naar een ander team

Rudi van Houts kijkt uit naar een ander team

 

Rudi van Houts die nog steeds de beste resultaten haalt in de wereldbekers en het hele seizoen tussen plaats 13 en 21 scoorde, gaat voor het nieuwe seizoen op zoek moeten naar een ander team. Multivan-Merida heeft na 7 jaar Rudi van Houts geen verlenging meer aangeboden.

Offroadbiking.eu trof Rudi van Houts bij de Gulbergen 24 uurs wedstrijd waar hij als ambassadeur voor deze wedstrijd actief was in een mountainbike team en hiermede ook zijn grote liefde voor de mountainbike sport etaleert. Rudi die gedreven als hij is, er wel een paar hele snelle rondes uitperste en ik heb hem een paar keer omhoog zien rijden. Het leek wel een beetje op een TGV. Rudi geeft ook acte de présence bij het NK Mountainbike Marathon komend weekend en gaat echt niet komen voor de troostprijzen.

Rudi geeft wel toe dat het niet makkelijk is om een goed team te zoeken omdat hij dit simpelweg nog niet heeft hoeven doen. Ik ben altijd gevraagd en dat maakte het allemaal wel een stuk makkelijker. Druk doende om zichzelf te verkopen richting een nieuwe werkgever die aan hem een constante rijder heeft. Met volgend jaar de Olympische spelen in Rio in het zicht nog 1 jaar zeker vol voor de XCO gaat en dan ook wel zijn horizon wil verbreden naar een andere liefde uit de mountainbike sport in de vorm van meerdaagse wedstrijden en etappe wedstrijden. Ook bij een eventueel nieuw team hoopt Rudi op een renner waar hij heel goed als beste maat mee overweg kan. Het is dan een stuk makkelijker is om de wereld over te reizen richting je wedstrijden. Wat dat betreft heeft hij in ieder geval zeer goede herinneringen aan het Multivan-Merida team over gehouden met José Antonio Hermida die vaak zijn maatje was en waar lief en leed mee gedeeld werd.

De spelen zijn voor Rudi mits hij natuurlijk vormbehoud toont wel een hele reële optie en dat maakt zijn zoeken naar een nieuw team wellicht makkelijker. Belangstelling moet er zeker zijn voor een vrijwel zekere top 20 er in de wereldbekers. Laatste weekend in het Duitse Bad Sackingen met de HC wedstrijd heeft hij nog eens goed willen knallen voor een podium maar dat pakte helaas niet uit zoals hij graag gewild had. ‘De benen waren niet wat ik in mijn hoofd had en dat was toch wel een lichte teleurstelling. Het lichaam is een mooi en wonderlijk instrument, maar het kan soms nog wel eens onverwacht uit de hoek komen oftewel je hebt dan niet helemaal de dag die je voor ogen had,’zegt Rudi.

Als de tijd rijp is, zal Rudi de voor hem beste keuze gaan maken. Voordeel is dat er op tijd is aangegeven dat het einde contract was en dat geeft hem de kans zich nu goed te oriënteren. De meeste teams gaan de komende 2 maanden hun teams in orde brengen voor het komende seizoen aan de hand van de vastgestelde budgetten. Hopelijk komt er een leuk en mooi team naar voren wat aan de voorwaarden voldoet. Omdat er nog meer in het vaatje zit dan wat er nu uit is gekomen. Hardop dromen mag dus ook voor ons. Misschien een Nederlands team die precies op zoek is naar iemand als Rudi, dat zou wel te gek zijn. Droom modus uit en weer realistisch gezien, hopen we dat alles goed uitpakt de komende maanden en dat er dan weer volop naar het nieuwe seizoen gewerkt kan worden. Aan de beroepsernst en liefde voor de mountainbike sport kan het alvast niet liggen.

Jan v Dijk.