Sander Kielich wil volgend seizoen UCI punten pakken

Sander Kielich wil volgend seizoen UCI punten pakken

Sander Kielich staat voorlopig nog in de schaduw van grote broer Timo. Maar daar kan wel eens verandering in komen. De KTM Bikevisionbiker wordt volgend seizoen eerstejaarsjunior en wil zoveel mogelijk UCI punten pakken en als het even kan een podium behalen.`

De Alkenaar kende vorig seizoen een wat wisselvallig seizoen, maar dat had ook met een blessure te maken. ‘Mijn seizoen vorig jaar liep wat op en neer. Het begon goed in Dinant met een heel goede wedstrijd en ook het Limburgs kampioenschap ging heel goed met een 12eplaats. Ik begon beter en beter te worden op training en wou dit ook in Beringen laten zien. Maar daar sloeg het noodlot toe en brak ik mijn middenhandsbeentje door een aanraking met een nadar. Na vier maanden geen wedstrijden te rijden begon ik weer in Spaarnwoude. Ik gaf daar op  omdat het helemaal niet ging. Ook de volgende wedstrijden tot het BK ging minder. Op het BK had ik weer een goed gevoel maar de plaats was niet echt goed. Ook de laatste wedstrijden van het seizoen waren niet echt goed waar ik kampte met rugproblemen,’aldus Kielich.

Goede voorbereiding 

Een goede winter is belangrijk voor een goede zomer. Daarom is Sander nu volop bezig met de voorbereiding daarvan.  ‘Mijn voorbereiding voor komend seizoen gaat goed. Ik ben nu volop bezig met trainen. Tijdens de examens ging dat natuurlijk wat minder, maar ik ben op goede weg. Ik rijd vooral op de weg. Op woensdag ga ik ook altijd naar de crosstraining onder leiding van Eddy Ponet. Dit doe ik dan wel met de mountainbike,’vertelt Sander.

Timo is de grote broer van Sander die niet alleen zijn mannetje staat in het mountainbike, maar ook zeges en podia haalt bij de beloften in de cyclocross. ‘Ja, natuurlijk kijk ik naar mijn broer op. Ik hoop ooit ook het niveau te bereiken waar hij nu op rijdt. Maar als ik soms met hem ga trainen, moet ik toch veel moeite doen om hem te volgen,’weet de jongste Kielich.

Favorieten

Soms wordt wel eens gezegd dat het mountainbiken in ons land vedetten mist. Sommige jonge renners worden ook gestimuleerd door helden in hun sport. Maar dat is bij Sander niet het geval. ‘Ik heb niet echt favorieten in het mountainbiken. Ik kijk er gewoon graag naar en mij maakt het niet uit wie wint.’

Het veldrijden is populairder dan het mountainbiken in België. Maar de KTM Bikevisionbiker houdt toch het meest van mountainbiken.  ‘Veel mensen vragen of ik niet zou gaan cyclocrossen zoals mijn broer maar ik houd het toch bij mountainbiken. Dit vind ik toch veel leuker en cyclocrossen kan ik eigenlijk niet zo goed. Mijn doel voor volgend jaar is om als eerstejaars junior een of meer UCI punten te pakken. Ik zou ook graag een podium willen behalen,’besluit Sander Kielich.

Foto: Vincent Berden fotography