Kate Courtney en Lars Forster versterken Scott-Sram MTB racing team

Kate Courtney en Lars Forster versterken Scott-Sram MTB racing team

Het Scott-Sram MTB racing team heeft met het oog op de Olympische Spelen het team versterkt met wereldkampioene Kate Courtney en Europees kampioen Lars Forster. Ze worden teammaten van wereldkampioen Nino Schurter en Andri Frischknecht. Matthias Stirnemann en Michiel van der Heijden verlaten het team. 

Kate Courtney

Kate is gekend als iemand die weet wat ze wil en die 110% voor haar doelen gaat. De wereldtitel kwam onverwacht vroeg voor haar. Maar ze had hard gewerkt voor de regenboogtrui. ‘Ik ben erg blij om het team te vervoegen. Het team geeft me een ongelooflijke gelegenheid om te werken met de legendarische Thomas Frischknecht en de talentvolle teammaten. Het team heeft een unieke sfeer met een kampioenenstandaard en een groot enthousiasme voor en liefde voor de sport op alle niveau’s. Met hun steun en gedeelde visie voor de toekomst, wil ik hard werken en zien wat we samen kunnen bereiken in 2019 en daarna, ‘zegt Kate Courtney.

De wereldkampioene is 23 jaar jong en is geboren en getogen in San Francisco Bay. Ze werd tweemaal Amerikaans kampioene en in 2017 pakte ze zilver op het WK U23 en de wereldbekereindzege bij de U23.

Lars Forster is de andere aanwinst. De Europese kampioen stond zoals vele U23 renners in de schaduw van Nino Schurter. Maar op het EK in Glasgow trad hij hieruit en pakte de titel. De all-round talent is de huidige Zwitserse kampioen. Hij is vertrouwd met het wereldbekerpodium en staat in de top tien van de UCI ranking. De 25-jarige Olympische atleet zegt: ‘Het is een groot voordeel om naar de Spelen toe te werken samen met Nino Schurter. Sinds het begin van mijn carrière droomde ik ervan om deel uit te maken van het team van Thomas Frischknecht, mijn idool in vroegere jaren. Samen kunnen we het volgende niveau halen,’ aldus Forster.

Bron: PM