Sanne Cant hoopt op podium op EK

Sanne Cant hoopt op podium op EK

Maag- en darmklachten hielden Sanne Cant (IKO-Beobank) woensdag weg van de Koppenberg, maar de wereldkampioene voelt zich een dag later gelukkig beter en blikt vooruit op het Europees kampioenschap in het Tsjechische Tabor. “Een podiumplaats is realistisch”, vertelt Cant.

Na een vliegende start in de Verenigde Staten stuurden gezondheidsproblemen het seizoenbegin van Sanne Cant in de war. “De voorbije weken heb ik die achterstand voor een groot stuk kunnen wegwerken en daar mag de kleine terugval deze week niet veel aan veranderen. Ik hoop vooral in fysiek gezonde omstandigheden aan de start te staan en dan is het podium zeker haalbaar.”

De wereldkampioene beseft dat zondag het grootste gevaar uit Nederlandse hoek zal komen. “Zij hebben een sterk blok met onder andere Kaptheijns, Brand en Worst. Daar moet ik mij tussen nestelen en het maximale eruit halen. Het parcours in Tabor ligt mij in ieder geval. Ik behaalde er in 2015 zilver op het wereldkampioenschap.”

Naast Cant vaardigt IKO-Beobank ook drie jeugdrenners af in Tabor. Bij de junioren verdedigt Loris Rouiller de Zwitserse eer, in diezelfde categorie treden Niels Vandeputte en Arno Van den Broeck aan voor België.

Bron: PM

Foto: Bart Knops