Sanne Cant wint voor eigen volk in Lille en pakt eindwinst in DVV Verzekeringen Trofee

Sanne Cant wint voor eigen volk in Lille en pakt eindwinst in DVV Verzekeringen Trofee

Sanne Cant heeft een dubbelslag gedaan in de Krawatencross in haar eigen Lille. Ze versloeg Denise Betsema en Loes Sels. De wereldkampioene pakte ook de eindwinst in de DVV Verzekeringen Trofee. Ze haalde het van Loes Sels en Nikki Brammeier.

De dames mochten hun wedstrijd betwisten over een razendsnelle omloop waarbij de wind parten zou spelen. We kregen een super gemotiveerde wereldkampioene Sanne Cant aan de start. Zij wou aan haar thuispubliek laten zien waarom zij de wereldkampioenentrui rond haar lende heeft.

Podium vrouwen Lille

Het parcours leende zich er voor om te rijden met wendbare tubes. Dat was vlug duidelijk. Na de start kregen we een doortocht van de beloften wereldkampioene van der Heijden die de rest op sleeptouw nam. Maar lang duurde het niet. Doch ze reed een voortreffelijke wedstrijd. Aan het einde van de reeks kwam zij net te kort om mee te dingen naar de podiumplaatsen.

Het was even spannend toen we een tweetal groepjes kregen van drie rijdsters : Brammeier, van der Heijden, Cant gevolgd op vijf seconden door het groepje met Van Loy, Sels, Alvarado, Verdonschot. Maar alles kwam samen in de zandpassage aan het water.

Er werd naar elkaar gekeken tot Sanne Cant haar moment vond om de leiding in de wedstrijd op te eisen. Haar nichtje Loes Sels had het begrepen en ging mee in het wiel van de wereldkampioene. Van der Heijden op dat ogenblik nog super fris, zag de bui zien hangen en haakte haar wagonnetje aan.

Podium eindklassering DVV Verzekeringen Trofee

Het was even een steekspel tussen Cant, Sels en van der Heijden maar uiteindelijke moest de jonge beloften wereldkampioene het onderspit delven. Bij ingang van de laatste ronde werd Loes Sels gedwongen om vol te blijven doorgaan. Dat was in het voordeel van de wereldkampioene. Van der Heijden voelde de hete adem van Betsema in haar nek en moest deze nog voor laten gaan. Cant zat op rozen. Ze wachtte haar moment af om definitief door te gaan. Cant demarreerde en nam de meters die voldoende waren om de winst te behalen. Betsema reed een sterke slotronde en kon de tweede plaats nog afsnoepen van Loes Sels.

daguitslag :

  1. Sanne Cant
  2. Denise Betsema
  3. Loes Sels
  4. Inge van der Heijden
  5. Nikki Brammeier
  6. Elllen Van Loy
  7. Katie Compton
  8. Laura Verdonschot
  9. Annemarie Worst
  10. Alice Maria Arzuffi

Foto’s: Marc Bluys

Publicatie : Nancy Aerts