Sanne Cant pakt haar 12 de Belgische titel op rij

Sanne Cant pakt haar 12 de Belgische titel op rij

Sanne Cant uit Noorderwijk kon in Meulebeke haar 12e titel op rij pakken en dat deed ze ook. De tweede plaats was voor Lotte Kopecky en de derde plaats ging naar Alicia Franck.

@Bart Knops

Sanne Cant had een matig seizoen verreden maar haar Belgische titel daar zou ze voor strijden. Ze nam in Meulebeke een matige start maar zette al vrij snel haar start recht. Ze nam de leiding en trok meteen vol door. Daardoor zette zij meteen haar concurrenten onder druk. Niemand had meteen een antwoord. Lotte Kopecky en Alicia Franck waren de enigen die in het begin van de wedstrijd wat weerwerk boden maar al gauw was duidelijk dat Sanne haar goede benen had en niks aan het toeval wou overlaten.

@Bart Knops

In de tweede ronde had Sanne al een mooie voorsprong die ze mooi kon vasthouden. Lotte Kopecky was de enige die Sanne in het visier hiel den flirtte met de 20 seconden achterstand elke ronde weer. Voor de andere dames ging het veel te snel. Alicia Franck had een snelle openingsronde achter de wielen en kon haar derde plaats meteen veilig stellen.

@Bart Knops

In de laatste ronde moest Kopecky wat achterstand toegeven omdat ze een mindere passage had in de zandbak maar ze reed een mooie wedstrijd. Het was een mooie wedstrijd waarbij Sanne voor de twaalfde keer op rij de Belgische driekleur om haar lichaam mocht heisen. Kopecky had nooit kunnen dromen van zo’n mooie tweede plaats op dit BK in Meulebeke. Alicia Franck was na afloop van de wedstrijd zeker tevreden met haar derde plaats.

video: Sport.nu

daguitslag :

  1. Sanne Cant
  2. Lotte Kopecky
  3. Alicia Franck
  4. Laura Verdonkschot
  5. Ellen Van Loy
  6. Loes Sels
  7. Marthe Truyen
  8. Suzanne Verhoeven
  9. Kiona Crabbé
  10. Karen Verhestraeten

Laura Verdonschot had meer verwacht van haar kampioenschap. Na afloop stond zij wenend aan de finish. De ontgoocheling was bij haar groot.

Alicia Franck zal komend seizoen zeker nog mountainbiken. ‘Ik ga dat zeker doen. Ik wil wel eens weten hoe ver ik nu sta in het mountainbiken. Dat zal zowel in de cross-country als in de marathon zijn.’

Bron : Nancy Aerts

Reacties: Erik Braeken

Foto’s : Bart Knops

Video : Sport.nu