Vierde Belgische titel voor Wout van Aert in BK Meulebeke

Vierde Belgische titel voor Wout van Aert in BK Meulebeke

Door de corona pandemie kon het Belgische Kampioenschap in Meulebeke maar twee wedstrijden op hun agenda plaatsen. Bij de heren werd de topfavoriet Wout van Aert naar voor geschoven en hij schreef de overwinning met gemak op zijn naam. Achter hem was er strijd voor de tweede plaats die in het voordeel van Toon Aerts viel. De derde plaats was voor Michael Vanthourenhout die een sterke remonte neerzette na een oponthoud in de eerste ronde.

@Bart Knops

Jammer voor de organisatie in Meulebeke dat zij geen publiek mochten toelaten op hun wedstrijd want dat zou pas voor ambiance gezorgd hebben. Ook de VIP gasten waren niet welkom. Maar toch kregen we een mooie wedstrijd te zien.

@Bart Knops

Bij de start van de wedstrijd was het meteen Quinten Hermans die de krachten in de strijd gooide. Maar het bleef mooi samen tot het moment dat ze een helling op moesten waar er een gedrum tot stand kwam waarbij Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout de grootste slachtoffers waren. Zij moesten alle registers openen om terug de aansluiting voorin te vinden. Voor Michael zou dit lukken voor Eli Iserbyt niet. Hij stapte vroegtijdig uit de wedstrijd.

@Bart Knops

Door dit gedrum was het voor Michael meteen achtervolgen geblazen en zag hij de Belgische driekleur aan zijn neus voorbij gaan. Voorin werd het tempo meteen hoog gehouden en Laurens Sweeck rook zijn kansen omdat de anderen van zijn ploeg op achtervolgen aangewezen waren. Maar Wout Van Aert stak daar meteen een stokje voor.

Wout nam over van Sweeck en drukte meteen door waarop Laurens niet meteen een antwoord had. Hij moest Wout laten gaan. Uit de achtergrond zag hij Toon Aerts en Michael Vanthourenhout terugkeren en toen wist hij dat het voor hem over en out was. Hij moest zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Voor Wout van Aert kwam er geen probleem meer op zijn pad en hij kon solo naar zijn vierde Belgische titel rijden. Achter hem werd er nog een strijd gestreden voor de dichte ereplaatsen.

@Bart Knops

Toon Aerts reed voortreffelijk door de zandbak waar het voor Michael wat moeizamer leek te gaan en dat leverde Toon de tweede plaats op. Michael Vanthourenhout moest zich tevreden stellen met een derde plaats ook al zal hij er misschien anders over gedacht hebben.

@video : Sport.nu

Quinten Hermans eindigde zevende en was daar niet tevreden mee. ‘Ik vertrok wel goed maar kreeg dan met pech af te rekenen. Bij de volgdende wissel kreeg ik dan opnieuw mijn kapotte fiets aangereikt, waardoor ik helemaal niet vooruit kwam en meer plaatsen verloor. Maar dat was niet de enige reden. Het vlotte helemaal niet vandaag. Ik hoop nu wel bij de WK-geselecteerden te horen en daar naar toe te werken.’

Daguitslag :

  1. Wout Van Aert
  2. Toon Aerts
  3. Michael Vanthourenhout
  4. Laurens Sweeck
  5. Tim Merlier
  6. Giannie Vermeersch
  7. Quinten Hermans
  8. Diether Sweeck
  9. Jim Aernouts
  10. Daan Soete.

Voor wie het Belgische Kampioenschap een opdoffer was, is zeker Thibau Nys. Hij stapte vroegtijdig uit de wedstrijd.

Bron : Nancy Aerts

Reacties: Erik Braeken

Foto’s : Bart Knops