Sanne Cant pakt haar overwinning in de Scheldecross

Sanne Cant pakt haar overwinning in de Scheldecross

De vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee verreden in Antwerpen werd een kluifje voor Sanne Cant. Ze heeft er wel hard moeten voor knokken, maar ze haalde het voor Sophie De Boer en Katarina Nash.

Bij de dames kregen we een wederoptreden van Marianne Vos in het veld. Omdat zij nog geen wedstrijden in het veld heeft gereden, ¬†moest zij plaats nemen op de laatste rij. Maar daar maakte de Nederlandse zich geen zorgen over. ‘Ik zal wel op mijn plaats terechtkomen als ik goede benen heb’, zei ze ons voor de start. We kregen voorin een goede start voor Katarina Nash en Sanne Cant. Ook Sophie De Boer wist dat de start van belang was en ging promp aan de leiding fietsen. Ze wist het van in Overijse dat dit voor haar de beste tactiek was om de wedstrijd hard te maken en te kunnen winnen. Dus deed ze dit hier in Antwerpen opnieuw. Ook Thalita De Jong stond aan de start in Antwerpen maar haar wedstrijd verliep wat minder naar mijn gevoel.

Na het verloop van de eerste ronde hadden we Sophie De Boer dit 9 seconden voorsprong had op een achtervolgende groep met daarbij Sanne Cant, Katarina Nash en Marianne Vos. Doch Marianne had nog niet zoveel wedstrijdritme opgedaan als haar medevluchters en dat moest ze dan ook halfweg bekopen. Ze viel vooraan weg en kwam bij de achtervolgende groep te zitten. Cant voelde haar tijd gekomen om het tempo wat op te drijven. Nash bleef goed in haar wiel zitten en samen probeerden ze het gat op Sophie De Boer te dichten.

Het was dus uitkijken hoe de twee achtervolgers de kloof op Sophie De Boer zouden dichten. Bij ingang van de laatste ronde bedroeg de achterstand op Sophie De Boer voor Nash en Cant nog steeds negen seconden. Het bleef er lang goed uitzien voor Sophie De Boer maar een foutje in de zandbak betekende voor haar het verlies van de overwinning in Antwerpen. Sanne Cant is sterker in de zand dan De Boer en dat leverde haar na een lange sprint de winst op.

Daguitslag :

  1. Cant
  2. De Boer
  3. Nash
  4. Vos.

Publicatie : Nancy Aerts