Duel tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert in het voordeel van Mathieu in de Scheldecross te Antwerpen

Duel tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert in het voordeel van Mathieu in de Scheldecross te Antwerpen

Dat we weer vuurwerk mochten verwachten tussen Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel dat stond als een paal boven water. Maar wie de strijd ging winnen was een open vraag. In de Scheldecross heeft Mathieu van der Poel het laken naar zich toe kunnen halen door de winst af te snoepen van Wout Van Aert. Kevin Pauwels werd knap derde.

Op de razendsnelle omloop van Sint Anneke kregen we een snelle start van onze elites. Alleen Tom Meeusen en Vantornout hebben we niet voorin gezien. De kemphanen Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel legden er meteen de pees op en hoopten al snel op een afscheiding. Het duurde tot de tweede ronde vooraleer de afscheiding er kwam. We kregen een kopgroep van vijf rijders waaronder Toon Aerts, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout,Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert.

Om een afscheiding te krijgen in deze kopgroep moest het tempo nog de hoogte in of moesten er risico’s genomen worden aan de opstakels. En dat is wat Mathieu Van der Poel ook probeerde in de derde ronde. Hij ging het proberen door aan de balken vlot erover te gaan. Hij zette zo Wout van Aert onder druk. Ze kwamen er met twee vlot over en versnelden dan nog eens in de zandstrook. Een moordend tempo aanhouden de hele wedstrijd is hen niet gelukt.  Na een rustpauze konden de achtervolgers terug vooraan aansluiten.

Maar lang duurde dit spelletje niet. Het was onder impuls van de wereldkampioen dat de anderen het moeilijker kregen. Ze moesten hun rol voorin lossen. Dus hadden we nog twee leiders. In de vijfde ronde ging Mathieu het even proberen op de hellende strook,  maar Wout Van Aert was er als de kippen bij. Hij liet niet begaan. Zo viel het tempo weer stil en kon Kevin Pauwels met Toon Aerts en Michael Vanthourenhout terug komen aansluiten. We kregen dus opnieuw een kopgroep van vijf leiders. Mathieu voelde zich zo goed in zijn sas en telkens opnieuw nam hij voldoende risico’s om de anderen onder druk te zetten. Aan de balken zorgde hij zelf voor spektakel voor de toeschouwers.

Het bleef even gesloten tot de zevende ronde. Toen vonden onze tenoren het welletjes. Ze plaatsten een definitieve demarrage en schudden de drie andere achtervolgers van zich af. De strijd was geopend om te gaan voor winst en/of verlies. Het was duidelijk dat de heren aan elkaar gewaagd waren. Dus de winst zou gaan naar de persoon die de minste fouten zou maken. Dit keer was het in het voordeel van Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen kwam beter door de zandstrook en dat gaf hem enkele meters op de wereldkampioen. Toen was de wedstrijd gereden.

Pauwels, Aerts en Vanthourenhout mochten gaan sprinten voor de derde plaats. Maar Pauwels zou geen trap teveel geven en zijn moment uitkiezen om zijn slag te slaan. Dus nu ook in Antwerpen speelde hij een tactisch spelletje waardoor hij de anderen onder druk zette. Dat werd beslist in zijn voordeel. Hij kon de derde plaats grijpen.

 

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel

2. Wout Van Aert op 4”

3. Kevin Pauwels op 6”

4. Laurens Sweeck 9”

5. Jens Adams 10”

6. Michael Vanthourenthout 12”

7. Toon Aerts 16”

8. Corné Van Kessel 52”

9. Tim Merlier 1’07”

10. Vincent Baestaens 1’52”

Publicatie : Nancy Aerts