Sanne Cant reed een voortreffelijke wedstrijd in Herentals

Sanne Cant reed een voortreffelijke wedstrijd in Herentals

Puck Pieterse was de beste bij de dames in Herentals. Van bij het begin van de wedstrijd domineerde zij en zette de rest onder druk. Lucinda Brand was de enige die wat weerwerk kon bieden maar bleef toch halfweg de wedstrijd hangen. De derde plaats was voor Alvarado

Waar we met z’n allen naar uitkeken was naar de wederoptredende Belgische Kampioene Sanne Cant. De dertienvoudige Belgische Kampioene kwam voor het eerst terug aan de start na een korte rustpauze.

Het was dus uitkeken hoe zij deze rust verteerd had. Wonder boven wonder bleek dit een goede beslissing te zijn geweest. De voorbije weken had Sanne heel hard gewerkt om er tegen de kampioenschappen weer bij te houden.

Het enthousiasme van de vele toeschouwers die in Herentals aanwezig waren gaven haar heel veel kracht en energie om haarzelf te bewijzen. En dat deed ze ook. Ze reed een voortreffelijke wedstrijd en had nadien een goed gevoel.

In de tussenstand van de Ladie Soudal Trophy neemt Lucinda Brand nu de leiding over van Denise Betsema die in de eerste ronde op een slechte plaats lek reed en een ganse ronde moest lopen. Ze verloor enorm veel tijd waardoor Brand de leiding kon overpakken.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms