Vijfde zege van het seizoen voor Thomas Verheyen

Vijfde zege van het seizoen voor Thomas Verheyen

Renners/rensters kregen in Kerniel Borgloon een droge editie onder de wielen geschoven in de voormiddag maar tijdens de middag sloeg het weer om en kregen de categoriëen die na de middag moesten rijden wel een heel ander parcours.

Door de regen die na de middag gevallen was werd het parcours omgetoverd tot een glijpiste en moesten de beloften en de elites 2 hun wedstrijd betwisten op een spekgladde omloop.

Het was voor deze categorie ook meteen het provinciaal kampioenschap. Maar veel gegradigden voor de titel kon je niet bespeuren. Bij de elites 2 kon Jens Clynhens zicht kronen tot Limburgs Kampioen. bij de U23 was het Jorre Debaele die de titel pakte. Voor deze laatste was het een grap die naarvoor was geschoven en die hij door middel van een goede wedstrijd naar zijn hand kon ztten. Vanhoudt reed lang aan de leiding maar door een paaltje dat weg was op de omloop kon Jorre een betere lijn kiezen en zo naar de kop van de wedstrijd rijden en de titel pakken.

Voorin reed Thomas Verheyen een voortreffelijke wedstrijd. Hij had er zo naar uitgekeken om deze wedstrijd goed te zijn. Hij draaide als tweede de modderstrook in en nam de koppositie over in de afdaling naar het dal. Hij kon zijn voorsprong mooi uitbouwen en zo zijn vijfde overwinning van het seizoen pakken. De tweede plaats ging naar Wout Vervoort die ook een maatje naar zijn hand vond in Kerniel. Het podium werd vervolledigd door Alderweireld Robin.

Ook bij de junioren kregen we een Limburgs Kampioenschap op de agenda. De uittredende kampioen Yoren Vanhoudt wou zijn titel nog een jaartje verlengen en legde meteen een stevig tempo aan de dag. Hij had wel geen superdag maar hij kon toch mooi een constant tempo rijden. Hij moest niet veel moeite doen om zijn titel met een jaartje te verlengen.

Winst dus voor Yoren Vanhoudt – tweede plaats ging naar Stan Craps en de derde plaats was voor Jorben Polus weggelegd.

Bij de masters en elites 3 kregen we een valse start te verwerken. De speaker gaf aan dat alles klaar was en al enkele elites 3 renners dachten dat de start gegeven was. Helaas konden de renners niet worden teruggeroepen en moesten de gestrandde renners dan al met een kleine achterstand aan hun wedstrijd beginnen. Bij de elites 3 stond er geen maat op Dylan Vervoort. Hij nam van start tot finish de wedstrijd in handen en liet geen enkele renner het nakijken. De tweede plaats was weggelegd voor Arne Vermeersch die in de slotmeters nog niet ten volle kon doorgaan door gedubbelde renners. De derde plaats was voor Massimo Vanderaerden die een ganse wedstrijd de strijd moest leveren met Björn Houben. Deze laatste maakte halfweg de wedstrijd een foutje en daardoor kon Massimo enkele meters nemen. De kloof kon niet gedicht worden en zo moest Björn zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Bij de masters A staat er geen maat op Glenn Sluyts. Van start tot finish ging hij vol aan de bak en niemand kon weerwerk bieden. Voor hem kon het jaar op geen mooiere manier afgesloten worden. De tweede plaats ging naar Jurgen Janssens en de derde plaats naar Joeri Lenaerts.

Danny Sleeckx kwam matig in de wedstrijd bij de masters B maar kon in de tweede helft van de wedstrijd zijn tempo vinden om zo de rest van zijn concurrenten onder druk te zetten. Stefan Neerinckx was de tweede in wedstrijd en de derde in wedstrijd was Michel Bejorek.

Mario Lammens was de beste in de masters D categorie. Ook al kreeg hij lang weerwerk van Dirk Mertens. Maar door een foutje in de afdaling moest Dirk de aansluiting laten en moest hij tevreden zijn met een tweede plaats. De derde plaats was voor Johan Vanderaerden. Een opgave voor Guido Verhaegen. Het vlotte hem niet in de wedstrijd en besloot dan om vroegtijdig de wedstrijd te verlaten.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts