Sauser en Kulhavy winnen eerste rit in Cape Epic

Sauser en Kulhavy winnen eerste rit in Cape Epic

Jaroslav Kulhavy en Christophe Sauser trokken de goede lijn van gisteren door en nam vandaag de eerste van de Cape-Epic mee naar huis. Ze hadden 113 km voor de boeg met de hoogste berg de Groenlandberg in het parcours en dat heeft veel gevergd van de mannen.
Kulhavy en Sauser hebben ook de basis gelegd voor wellicht Sauser zijn vijfde overwinning in de Epic. Hij gaat hiervoor de strijd aan met Karl Platt, die vandaag met Urs Huber de tweede plaats in beslag nam en als derde trok vandaag het Merida tweetal José Hermida en Rudi van Houts naar het podium.

Bij de vrouwen kregen we een overwinning voor het koppel Ariane Kleinhans – Anita Langvad. Tweede plaats was er voor Jennie Stenerhag – Robyn Lee de Groot en de derde plaats voor Esther Suss en Alice Pirard, die outstanding presteerden. De Nederlandse Hielke Elfering – Milene Lantwing vonden we terug op de zesde plaats en Sanne van Paassen die koppelde met Jolien Janssen staanop een mooie 11 de plaats.

De mixed koppels die extra aandacht verdienen vanuit België en Nederland, hadden met Laura Turpijn en Daniel Gathof vandaag een pechdag en Daniel was door ziekte niet in goede doen. Laura sleepte hem er door en ze kwamen uit op de 12 de plaats in dit zeer sterke mixed veld van toppers.

Bij de Masters is good old Bart Brentjens en zijn teamie Abraao Azevedo erg goed op dreef door de eerste etappe te winnen en zodoende al een klein voorsprongetje te nemen op de rest van de week. De weersomstandigheden waren mede door de regenval niet echt makkelijk vandaag en Bart en Abraao waren erg gelukkig met hun zege voor het Betch.nl-Superior team.

Jan van Dijk