SBJ Biketeam versterkt zich met toptalenten voor 2016.

SBJ Biketeam versterkt zich met toptalenten voor 2016.

 

SBJ Biketeam heeft de selectie bikers voor 2016 compleet , het Management is er in geslaagd in ieder geval weer aansprekende namen aan boord te hebben gehaald. Het was zeker niet makkelijk maar uiteindelijk is de Team leiding er in geslaagd 4 bikers voor het komend seizoen vast te leggen met Lizzy Witlox als belofte vrouw. Toptalenten vinden is niet altijd makkelijk en er is beslist niet over 1 nacht ijs gegaan voor alles geregeld was. 12 Januari zijn de contracten getekend en nu mag de wereld weten wie er voor het team gaan rijden.

Om deel te nemen aan de verschillende disciplines binnen de Mountainbike sport is gekozen voor een mooi pallet aan renners. De lat word een stukje hoger gelegd en de focus ook meer naar de Wereldbeker en de Beneluxcup wedstrijden , doel is voor de wereldbekers kwalificatie af te dwingen door top resultaten neer te zetten en voldoende UCI punten binnen te halen. Ook bij meerdaagse wedstrijden wil het team zich laten zien in binnen en buitenland en ook daar waren vorig seizoen mooie successen geboekt. Nationale wedstrijden , XC Eliminator wedstrijden en een NK Streetrace zullen ook aan bod komen.

Lizzy Witlox , de Veldhovense en Belofte vrouw in het Elite veld , Lizzy die vorig seizoen in het MTB wereldje kwam en al gelijk mooie overwinningen boekte , Lizzy zal de vrouwelijke vaandel draagster van het team zijn en is momenteel ook nog onderweg in het wereldbeker circuit Cycle cross waarin ze veelvuldig voor Nederland uitkomt. Ze ziet uit naar haar 2 de seizoen als mountainbikester in het SBJ Biketeam.

Een grote troef is wel Ronan v Zandbeek uit het Brabantse Schijndel , de inmiddels gearriveerde Marathon rijder “Kampioen van Nederland in de MTB Marathon discipline” en Strandracer met veel overwinningen op zijn naam heeft getekend bij SBJ Biketeam. Ronan is de man met de grote motor en kan heel wat bereiken in het mountainbiken.

Guus Smits , de inmiddels wel bijna oudgediende uit Berghem afkomstige biker heeft al een rijke historie in het Mountainbiken en kan de jonge garde alvast het een en ander leren. In de Elite klasse kan Guus nog veel mooie resultaten boeken. Guus heeft nog veel potentieel wat hij aan kan spreken in de hoogste klasse van het mountainbiken.

Remco Smits , Veghel is zijn woonplaats en al een echte biker , de jonge Remco kan nog gevormd worden en is al een kleine topper in het peloton , Remco zal uit komen als belofte in de Elite klasse. De Beneluxcup was Remco zijn speelplaats afgelopen seizoen en hier heeft hij mooie resultaten bereikt met een 8 ste plaats in Esch sur Alzette als top in de Beneluxcup.

De dagelijkse technische leiding is in handen van Eric van de Sande , Rob v d Goor en Peter Dericks , de mensen in het Management van het team. De 3 professionals in het Management zijn ook het dagelijks bestuur van de Stichting Bevordering Mountainbike Talent.

Het SBJ BikeTeam werkt volgens de kernwaarden; Plezier, Teamspirit, Verbeteren, Integer en Talentgericht.

Tekst ; Jan v Dijk

Foto credit ; SBJ Bike team.