Kristien Nelen volop in voorbereidingen voor MTB Seizoen

Kristien Nelen volop in voorbereidingen voor MTB Seizoen

Beste supporters en vrienden,

 

 

het verslag van Leuven is achter gebleven, sorry. Beknopte versie snel meegeven: goed gestart vanop laatste rij, constante wedstrijd met goed gevoel. Vooral bergop was ik sterk, jammer dat er maar 1 kort klimmetje in zat. Ik werd 23e van de 33.

 

Voor het BK ben ik niet speciaal gaan verkennen, een wedstrijd als een ander. We zijn wel wat vroeger vertrokken zodat ik wat meer rondjes kon verkennen. Na 3 rondjes wist ik waar mijn pijnpunten lagen: de 2e modderstrook. De trappen vond ik ook lastig: net te groot om ze per 2 te nemen maar één per één ging zo traag…

Bij navraag aan de inschrijving zouden we per categorie starten, wat keek ik daar naar uit! Eindelijk wat meer kans om eens mee te gaan met een groepje ipv steeds op achtervolgen te staan. Kunnen koersen op mijn waarde.

Groot was ieders verbazing toen ze bij het afroepen alles door elkaar zetten! Dan weer een nieuweling, dan een elite, een junior… Zelfs rensters die nog niet gekoerst hadden, of slechts 1 wedstrijd, werden voor mij afgeroepen! En ja, zo belandde ik alweer helemaal achteraan het 62-koppige (!) pak, da’s toch echt niet meer plezant, laat staan motiverend.

Weer goed gestart en halfweg een gat gevonden en door kunnen sprinten naar voor. Als 45e de finish gepasseerd die een paar honderd meter verder lag (dankzij de chip ;). Aan het veredelde wasbord viel iemand waardoor ik naar links moest uitwijken. Daar waren de putten dieper. Die voor mij viel compleet stil en zwenkte ook naar links waardoor ik bijna in de linten zat, ik kon er nog net op tijd voorbij. De eerste modderstrook nam ik voorzichtig. Bij de 2e strook, die veel moeilijker lag met diepe sporen, was er chaos. Iemand viel en we moesten lopen, daarbij zag ik dat er veel via de materiaalpost waren gegaan, daar lag het zeer goed. Damn, dat kostte me wat plaatsen.

Dan het bos in, aan het knikje bergaf binnendoor genomen en een plek opgeschoven, op het bergje ook nog iemand voorbij kunnen gaan. Aan het strand kon je volle bak gaan, ik zat 3 plaatsen achter Anja Geldhof (eindigde 12e elite) maar de nieuwelinge voor mij ging te traag. Vanaf de bochtjes aan het strand, tot aan de de start/finish-weg kon je nergens voorbij en waren de enkele rechte stroken te kort om in te halen. Da’s dus bijna een halve ronde dat je “vast zat”… Pas op de baan kon ik gas geven en wat plaatsen goedmaken maar het waren bijna allemaal nieuwelingen en juniors die ik inhaalde. De elites met een betere startpositie waren al gaan vliegen. Ik passeerde als 33e algemeen, de helft van het pak ingehaald op één ronde!

In de 2e modderstrook begon ik te sukkelen en begon dan maar te lopen. Nu kreeg ik wat meer ruimte door het uiteen gereden pak. Op de heuvel nam die voor mij een wijde bocht, ik zag m’n kans en glipte bergop binnendoor. Wow, mooie “move”! Het ging goed. Blijkbaar de 2e ronde een halve minuut sneller kunnen rijden door alleen al minder oponthoud…

De 3e ronde kreeg ik Birgit Massagé (Kleur op maat-team) in het vizier. Ik was heel kort gekomen, aan de 2e modderstrook ben ik direct beginnen lopen om geen fouten te maken maar ik zag dat zij de via de post ging en ineens terug veel voorsprong had. Dat gat kreeg ik niet meer dicht en na de 4e ronde moesten we uit wedstrijd.

 

Ik was 15e van de 25 Elites. Hiermee had ik mijn doel bereikt (top 15). Eerst was ik tevreden maar na een nachtje slapen is dat veranderd. Er had meer ingezeten want de rensters voor mij zijn op de 3e of 4e rij gestart. Daarbij heb ik zelf een tactische fout gemaakt door niet elke ronde te wisselen. Eigenlijk was dat onnodig maar omdat er in de post geen modder lag was dit veel beter. Zo heb ik dus veel plaatsen/tijd verloren en krachten verspild. Na 2 rondes had ik dat pas door en daarna wilde ik niet wisselen omdat ik niet voldoende wielsets heb. Mijn 2e fiets had dus de modderbanden liggen, dat zou nadelig zijn op 90% van het parcours…

 

Nuja, voor mij is het belangrijkste dat de conditie goed zit en steeds verbeterd. Nu verder trainen en normaal rij ik pas weer in Oostmalle eind februari. Het seizoen begint half maart maar de meer belangrijke wedstrijden starten pas in april. Nog tijd om verder op te bouwen dus 😉

Bedankt aan alle supporters, ik heb jullie weer hard horen roepen!

 

 

Kristien