Shirin van Anrooij vanaf september naar Telenet Baloise Lions

Shirin van Anrooij vanaf september naar Telenet Baloise Lions

Vanaf september rijdt een jong talent uit het damesveldrijden bij Telenet Baloise Lions. De 17-jarige Shirin van Anrooij tekende een contract voor haar hele beloftenperiode.

De afgelopen jaren reed het jonge talent voor haar eenvrouwsteam Cécémel-Aveve. Op de weg kroonde ze zich afgelopen zomer tot Europees kampioen en vicewereldkampioen in het tijdrijden bij de dames junioren. In het veld bemachtigde Shirin al een bronzen medaille op het EK in het Italiaanse Silvelle.

Als youngster liet ze zich dit veldritseizoen ook al opmerken tussen de dames elite. Zowel in de wereldbekerwedstrijden in Zolder (8ste), Koksijde (10de) en Tabor (10de) finishte ze als 17-jarige bij de eerste 10 rensters. Ze triomfeerde al in de crossen in Contern en op 1 januari in Pétange. Afgelopen zaterdag finishte ze nog op het podium in Gullegem.

Shirin zal in september 2020 een Telenet Baloise Lion worden voor haar hele beloftenperiode.

Shirin van Anrooij: “Ik was verrast toen ik door Telenet Baloise Lions gecontacteerd werd. Ik kijk er echt al naar uit. Toekomstige ploegmaats Lucinda Brand, Fleur Nagengast, Marthe Truyen en Ellen van Loy ken ik al. Dat wordt wel een gezellige bende.”

“Mijn allereerste veldrit reed ik op 8-jarige leeftijd, maar ik heb het fietsen altijd gecombineerd met andere sporten als triatlon, hardlopen en atletiek. De komende jaren wil ik me meer toeleggen op het fietsen. Ik voel dat ik me in het veld al goed kan weren tussen de dames elite.”

“Met de overstap naar Telenet Baloise Lions hoop ik mijn technische skills te verbeteren, vooral met het oog op de kampioenschappen. Bovendien moet de cross me ook sterker maken voor de tijdritten op de weg.”

Sven Nys:

“Het is mooi dat zo een jonge topper als Shirin zich bij ons team zal voegen. Ze is een sterke aanwinst met oog op de toekomst.  Shirin zal bij ons alle kansen krijgen om verder te groeien. Ze is even oud als Ward Huybs en Thibau Nys, dus het is symbolisch dat deze drie renners in september samen de overstap zullen maken van de junioren naar de beloften.”

5 vragen voor de nieuwe aanwinst

Jouw eerste cross? In Zeeland, op 8-jarige leeftijd

Woonplaats? Kapelle (Nederland)

Favoriete parcours? Koksijde

Lievelingsland? Italië

Waar word je gelukkig van? Sporten en gezond zijn

Bron: PM

Foto: Luc Wilms