Simon Andreassen verlengt wereldtitel bij de junioren

Simon Andreassen verlengt wereldtitel bij de junioren

Simon Andreassen heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen bij de junioren op het WK in Vallnord. De Deen haalde het na een solo van start tot finish van de Duitser Maximilian Brandl en de Columbiaan Egan Bernal. De Belgen en Nederlanders haalden niet eens de top 20. Beste Belg werd Pierre de Froidmont.

Andreassen was beresterk en ging er meteen na de start van door. Hij kwam op geen enkel moment in de problemen en reed vlot naar zijn tweede wereldtitel.

Simon Andreassen op WK Vallnord (foto Eric Dominicus)

De Columbiaan Bernal was lang in de running voor zilver. Maar in de laatste ronde werd hij voorbij gesneld door de Duitser Brandl.

De Belgen en de Nederlanders kwamen er niet aan te pas in Andorra. De beste prestatie kwam van Belgisch kampioen Pierre de Froidmont. Hij strandde na een lange inhaalrace op de 22 ste plaats.

Ook Niels Derveaux kon zijn knappe prestaties van de laatste weken niet bevestigen. Hij eindigde als 25ste.

Niels Derveax (jumpend Foto F François)

Tom Denayer eindigde 32 ste.

Voor Perry van den Bos op de 52 ste plaats en Roel van der Stegen als 58 ste werd het WK een afknapper. Van der Stegen was na de finish zichtbaar teleurgesteld. “Mijn benen voelde vandaag erg goed en ik had gehoopt hier iets moois te laten zien. Helaas waren de natte weersomstandigheden niet in mijn voordeel. Ik had op veel meer gehoopt.”

Martina Berta wereldkampioene bij de dames junioren

Martina Berta pakte het goud voor de Britse Evie Richards en uittredend wereldkampioene Nicole Koller.

Podium dames junioren WK mtb Vallnord 2015

Er namen geen Belgische of Nederlandse meisjes deel.

Foto’s: Filip François en Eric  Dominicus