Sluitingsprijs Oostmalle niet meer in Bpostbanktrofee

Sluitingsprijs Oostmalle niet meer in Bpostbanktrofee

ava

Het hing al een tijdje in de lucht dat er manche uit de Bpostbanktrofee zou verdwijnen. Nu is het officieel: de Sluitingsprijs in Oostmalle maakt geen deel meer uit van dit regelmatigheidscriterium. Dat werd in onderling overleg tussen de organisatoren en Golazo Sports beslist.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de Flandriencross in Hamme als nieuwe cross wordt toegevoegd.

“We hebben de kalender gewikt en gewogen, en zijn tot de vaststelling gekozen dat Oostmalle een organisatie is die makkelijk kan voortbouwen op zijn huidig succes zonder tot een klassement te behoren. De Internationale Sluitingsprijs heeft een geheel eigen identiteit als allerlaatste cyclocross van het seizoen. Ook de renners zakken graag af naar Oostmalle”, aldus Christophe Impens van Golazo sports.

Louis Vandeneynde, voorzitter van de Internationale Sluitingsprijs Oostmalle: “We hebben ons altijd goed gevoeld binnen de GVA Trofee en de huidige bpost bank trofee. Maar we hebben begrip voor de vraag van Golazo sports om zelfstandig verder te gaan en zijn er ook niet helemaal door verrast. De Internationale Sluitingsprijs Oostmalle zal altijd de afsluiter van het seizoen zijn en blijven. Elk jaar opnieuw streven wij naar kwaliteit op het sportieve vlak, maar tegelijk schenken wij ook aandacht aan alles wat rond dit prachtig evenement draait.“

Ook Sven Nys beaamt de sterkte van de Sluitingsprijs: “Oostmalle is een sterke organisatie die aanspreekt bij pers, publiek én de renners. Ik ben er van overtuigd dat deze cross sterk in zijn schoenen staat en een product op zich is. Ook zonder klassement ben ik alvast super gemotiveerd om daar te winnen!”

Oostmalle rechtstreeks op TV

“We zijn Oostmalle heel dankbaar om vele jaren de finale te zijn geweest van ons regelmatigheidscriterium. Oostmalle kan blijven rekenen op onze volle steun. Zo kunnen we garanderen dat Oostmalle kan blijven genieten van een live uitzending op TV”, verzekert Christophe Impens van Golazo sports.

De Internationale Sluitingsprijs Oostmalle heeft plaats op zondag 22 februari 2015.

Bron: PM