Sophie De Boer pakt haar zesde overwinning van het seizoen in Hoogstraten

Sophie De Boer pakt haar zesde overwinning van het seizoen in Hoogstraten

Het leek er in het begin op dat Marianne Vos een solo slim ging doen maar dat was buiten haar medevluchters gerekend. Sophie De Boer sloeg op het juiste moment toe en ging met de tweede overwinning in de superprestige lopen. De tweede plaats werd nog op de meet afgesnoept door Helen Wyman en Ellen Van Loy die zo’n sterke wedstrijd reed moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Het veldritseizoen loopt bijna op zijn einde. De rijdsters kregen in Hoogstraten een parcours waar ze met hun power en hun loopvermogen weg konden. We kregen een supersnelle start van Marianne Vos. Bij de allereerste hindernis kregen we al een opstropping en vele dames stonden al te voet. Ellen Van Loy trok goed door en Vos Marianne direct in de achtervolging. Anderson moest de aansluiting even laten vieren maar wist na enkele meters toch het goede ritme te pakken en op te schuiven. Sanne Cant volgde op enkele meters met de rest van het peloton in haar wiel. Aan de balken sloot Marianne Vos aan bij Ellen Van Loy. Anderson kreeg Sanne Cant op haar wiel. Maud Kaptheijns, Sophie De Boer, Kathy Compton op enkele meters van Cant verwijderd. Sanne Cant was relatief goed bezig met haar ziekteverschijnsels die ze de afgelopen dagen op haar hangen had. Een zware cross ging het daar worden in Hoogstraten. In de looppassages nam Marianne Vos het overwicht.

Ronde twee : Marianne Vos kwam door met 2 sec. voorsprong op Ellen Van Loy. Sophie De Boer, Sanne Cant op 16 sec. Het groepje met Compton op 16 sec. De dames van gisteren in Lille die daar de wedstrijd maakten hadden nu moeite om in hun ritme te komen. Vos reed zich vast in de nadarafsluiting waardoor haar voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. Ellen Van Loy kon opnieuw de aansluiting voorin vinden. Sophie De Boer volgde in haar eentje op de twee koploopsters. Aan de materiaalpost waren ze al met z’n drietjes samen. Sanne Cant liet begaan. Sophie De Boer nam vlot over van Marianne Vos en met z’n tweetjes konden zij weg rijden van Marianne Vos die nu niet haar juiste ritme kon vinden. Op de zwaardere stroken van het parkours kwam Voske opnieuw aansluiten bij De Boer en Van Loy. Terug met drie voorop. Dan maar even Sophie De Boer aan de kop laten rijden en haar tempo volgen…. Maar Ellen Van Loy voelde haar beter op de zwaardere hellingen en reed vlotter door die passages heen. Vos kwam ten val in de zware modderstrook. Hierdoor werd zij opnieuw in de achtervolging gedrukt.

Ronde drie : Sophie De Boer nam 7 sec. op Ellen Van Loy. Vos kwam door op 13 sec. Anderson en Sanne Cant op 22 sec. Compton en Wyman op 27 sec Kaptheijns en Franck op 32 sec. Sophie De Boer peddelde langzaam meter per meter weg van haar twee medevluchters. Marianne Vos verloor terrein op Ellen Van Loy. Sanne Cant kon zelfs vlot over Marianne Vos heen gaan. Ze was op de sukkel onze Nederlandse Kampioene. Wyman en Compton zagen het en reden vlot over haar heen. Sophie De Boer was vertrokken op zoek naar haar tweede overwinning in de superprestige. Het was zwoegen voor Sanne Cant. Maar ze deed het voorlopig nog niet zo slecht. Ellen Van Loy hield Sophie De Boer in het visier. Ook bij Sanne Cant was het idem. Zij kon ook overschaduwen waar Ellen Van Loy zat. Alles kon nog veranderen. Compton kwam uit de achtergrond terug en sloot aan bij Sanne Cant. Van Loy gaf niet op. Op sommige stukken van het parcours reeds zij zelfs sneller dan de koploopster Sophie De Boer.

Ronde vier : Sophie De Boer had last met haar klikpedalen. Doch haar voorsprong bleef 12 sec. op Ellen Van Loy. Sanne Cant kwam door op 24 sec. Compton op 27 sec. Wyman op 30 sec. Kaptheijns, Vos en Franck op 53 sec. Wyman zat goed in haar wedstrijd en schoof gezwind op. Ook Compton schoof mee door tot bij Sanne Cant. Voor Cant was het alleen nog maar aanklampen.

Ronde vijf : de laatste ronde ging in voor Sophie De Boer. Zij had 23 sec. voorsprong op Ellen Van Loy. Wyman, Cant, Compton op 39 sec. Marianne Vos moest zich vooruit sleuren om deze laatste ronde af te maaien. Sophie De Boer genoot van haar voorsprong en nam alle felicitaties in ontvangst. Nog even een fietswissel om haar entourage te bedanken  voor hun deel in de winst. Ellen Van Loy probeerde haar tempo hoog te houden om haar tweede plaats veilig te stellen maar de dames in de achtergrond dachten daar anders over. Wyman vluchtte weg van haar medevluchters Sanne Cant en Compton en ging alleen op zoek naar Ellen Van Loy. Maud Kaptheijns reed een fantatische laatste ronde en schoof nog op naar een vijfde plaats.  Cant bleef proberen om nog punten te pakken voor haar superprestige. De Boer was op weg naar haar zesde overwinning van het seizoen. Sterke finish van Wyman die Ellen Van Loy nog klopte op de meet voor de tweede plaats.

Daguitslag :

  1. De Boer
  2. Wyman
  3. Van Loy
  4. Cant
  5. Kaptheijns.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys