Sören Nissen en Githa Michiels winnen eerste rit BeMC

Sören Nissen en Githa Michiels winnen eerste rit BeMC

Sören Nissen heeft de eerst rit van de BeMC Challenge gewonnen. De Deen klopte Sebastien Carabin, de eindwinnaar van vorig jaar en Frans Claes.

Na afloop gaf winnaar Sören Nissen volgend commentaar:

‘Het was een zware dag vandaag. Normaal rijd ik beter na enkele dagen. Maar ik ben al blij met deze zege vandaag. Ik hoop dit morgen nog eens over te doen, ‘aldus de Deen.

Commentaar van Frans Claes na zijn derde plaats in de eerste etappe van de BeMC.

‘In de eerste loop kwamen we met negen bikers vooruit en er werd serieus gereden. Tom Meeusen, Sebastien Carabin, Soren Nissen, Quinten Hermans , Alexy Medvedev en Frans Claes waren onderdeel van deze groep van negen.
 Uit deze groep glipte op een gegeven moment Tom Meeusen weg die we tot een minuut uit laten lopen als het tempo verhoogd wordt. Tom werd weer ingelopen en op een hoog tempo ging het verder. Op 20 km voor de finish reed Soren Nissen een te hoog tempo en moesten we hem laten gaan, ‘vertelde Frans.

Een kleine anecdote nog van Frans: in de laatste afdaling liep zijn ketting er af. Sebastien slipte nog in een bocht en viel. Dit kostte ons allebei nog ongeveer 30 sec op Soren Nissen.

Frans is echter zeer content met de derde plaats op de eerste dag en er zijn ongetwijfeld nog kansen de komende 2 dagen. ‘Voorlopig heb ik al een podium en daar ben ik erg verheugd mee en dat geeft me moraal voor de volgende dagen, aldus nog Frans.

Uitslag Elite mannen

1.Soren Nissen

2. Sebastien Carabin

3. Frans Claes

4 .Alexy Medvedev

5. Joris Massaer

6. Wout Alleman

7. Tom Meeusen

8. Daan Soete

9. Quinten Hermans

10. Thijs van Amerongen

11. Bas Peters

Githa Michiels won de eerste rit van de BeMC. Ze klopte Milena Landtwing en Petra Mermans.

Uitslag 
Elite vrouwen

1. Githa Michiels

2. Milena Landtwing

3. Petra Mermans

4.Pauline Ferrand-Prevot

5. Laura Turpijn

6. Inne Gantois

7. Kim Saenen

8. Inne Bertels

9. Sara van Peer

10. Laura van Regenmortel