Belgian Mountainbike Challenge (BEMC)heeft mooi deelnemersveld

Belgian Mountainbike Challenge (BEMC)heeft mooi deelnemersveld

Zeer mooi deelnemersveld dit jaar in de BeMC. Deze zware driedaagse race met 7700 hoogtemeters en 250 km lang is, speelt zich af in de streek rond het Belgische Ardennen stadje La Roche en doet ook Houffalize aan in diezelfde streek. Zeer steil klimwerk wordt gevolgd door steile technische afdalingen en mooie golvende Ardennen wegen.

Met een groot en goed deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen is deze wedstrijd inmiddels een gevestigde waarde op de kalender. De Deen Sören Nissen, die de Roc marathon won, is aanwezig. Maar ook Tom Meeusen met een half Telenet-Fideateam. Nick De Vries moet zeker in staat geacht worden een meer dan mooie uitslag neer te zetten. De Nederlander Bas Peters( Giant) gaat zeker een belangrijke speler zijn.

De vrouwen pakken uit met de winnares van Erezee, Githa Michiels(Team Versluys) en ook Milena Landwing, tweede in de Roc marathon is erbij. Het SBJ Biketeam komt met Laura Turpijn en Laura van Regenmortel en ze komt niet voor de trainingskilometers.

Vanavond al weten we wie de eerste etappe wint en hoe de kaarten zijn geschud in de Belgische Ardennen. Offroadbiking.eu volgt deze wedstrijd van begin tot het einde.

Jan v Dijk