Soudal Cyclocross Masters Waregem sluit seizoen en Nys’ carrière af

Soudal Cyclocross Masters Waregem sluit seizoen en Nys’ carrière af

Over exact één week, op woensdag 24 februari, staat het cyclocrosspeloton voor het laatst dit seizoen aan de start van een wedstrijd. In het centrum van Waregem bekampen de smaakmakers van het seizoen elkaar in drie onderdelen. Waregem zal ook de geschiedenis ingaan als de plek waar Sven Nys definitief afscheid nam van zijn fiets.

 

De seizoensafsluiter mag bijna alle toppers van het seizoen verwelkomen: Wout van Aert, Lars Van der Haar, Tom Meeusen, Toon Aerts, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Michael Vanthourenhout, beloftewereldkampioen Eli Iserbyt, Sanne Cant, Ellen Van Loy, Jolien Verschueren,… en uiteraard Sven Nys en Sven Vanthourenhout! Zij rijden in Waregem de allerlaatste wedstrijd van hun carrière! Het publiek krijgt ook ruim de kans hen te zien. Niet alleen in één van de drie sportieve onderdelen van de avond, maar ook tijdens een ereronde van Sven en een huldiging die de avond afsluit.

 

“Ik heb er nu al een raar gevoel bij”, blikt Sven Nys vooruit. “Ik heb geen flauw idee hoe ik op die hele speciale omstandigheden ga reageren. Voor de allerlaatste keer als prof aan de start van een koers, nadat dat bijna twintig jaar lang heel gewoon geweest is… Ik kijk wel uit naar de geweldige sfeer die daar altijd hangt. En na vorig jaar, toen ik net voor de finish van de tijdrit zwaar viel, hoop ik dat enthousiaste publiek nu wel iets te kunnen bieden.”

 

Jumping

 

De Cyclocross Masters zijn erg geliefd bij alle renners. “Het is dan ook de plezantste cross van het jaar”, zegt Erwin Vervecken van organisator Golazo sports. “We moeten echt renners weigeren, iedereen wil erbij zijn. Het is fun voor de renners, het gaat er erg ontspannen aan toe, want niemand hoeft zich nog druk te maken over een klassement.”

 

Sommigen hebben misschien wel nog de ambitie om de beste ‘hoogspringer’ onder de veldrijders te zijn. Tussen de individuele tijdrit en het criterium in, staat er voor de renners – in typisch Waregemse stijl – een jumping op het programma. Vorig jaar sprong Tom Meeusen over een balk die op 75cm lag… Benieuwd of hij dit jaar nog hoger gaat en of iemand in staat is met hem te concurreren.

 

Toegang gratis!

 

Het parcours in het centrum van Waregem ondergaat een lichte wijziging tegenover vorig jaar. Door de heraanleg van de Zuidboulevard gaat het parcours op die plaats voor een deel over de bouwwerf. Niet echt een groot probleem voor veldrijders… De toegang tot het spektakel is helemaal gratis. Iedereen kan er vanaf 15u terecht, om 18u is er de voorstelling van de renners en volgen de diverse wedstrijden elkaar snel op. De avond eindigt met de huldiging van Koning Winter, het jaarlijkse referendum van cycling.be en de hulde aan Sven Nys.

 

 

Soudal Cyclocross Masters Waregem

Woensdag 24 februari

 

Programma:

  • 18u00: Presentatie renners
  • 18u30: Tijdrit dames en heren
  • 19u20: Cyclocross Jumping
  • 20u00: Wedstrijd elite dames (20 min)
  • 20u25: Ereronde Sven Nys
  • 20u30: Wedstrijd elite heren (30 min)
  • 21u10: Podiumceremonie dames en heren
  • 21u15: Kroning Koning Winter
  • 21u20: Huldiging Sven Nys

 

Toegang GRATIS!

 

Meer info op www.soudalclassics.be

Bron : PB

Publicatie : Nancy Aerts