Soudal Scheldecross Antwerpen schiet tweede seizoenshelft op gang

Soudal Scheldecross Antwerpen schiet tweede seizoenshelft op gang

ava

Net zoals de voorbije twee jaar opent de Soudal Scheldecross op Linkeroever de tweede helft van het veldritseizoen. Tijdens het eerste deel werden de overwinningen behoorlijk mooi verdeeld: Sven Nys, met zes stuks, en Niels Albert, met vijf zeges, zijn de grote slokoppen, maar ook Tom Meeusen, Klaas Vantornout en Lars van der Haar behaalden mooie overwinningen.

Vragen genoeg om aan deel twee van het seizoen te beginnen. Blijft Nys de man van de meeste overwinningen? Wanneer wint Kevin Pauwels zijn eerste van het seizoen? En gooit Mathieu van der Poel meteen roet in het eten van de grote kampioenen? Mogelijk biedt de Soudal Scheldecross al wat antwoorden op deze vragen.

Paul Herygers en Erwin Vervecken kijken uit naar Mathieu van der Poel

Het wordt in Antwerpen vooral uitkijken naar het debuut van Mathieu van der Poel bij de grote jongens. “Als hij rijdt, doet hij dat om zo hoog mogelijk te eindigen”, weet Paul Herygers. “Voor veel anderen betekent de deelname van Mathieu een bank achteruit. Temeer omdat hij op Linkeroever het parcours mee heeft.”

Erwin Vervecken, die het parcours van Sint-Anneke grotendeels ongewijzigd liet, houdt er een iets meer genuanceerde mening op na. “Veel hangt af van de start”, zegt hij. “Ik denk dat hij op de derde rij zal moeten starten. Hij zal dus het geluk moeten hebben dat het peloton aan zijn kant open gaat. Als dat het geval is en als er niet meteen aan een hoog tempo gereden wordt, kan hij ver meegaan. Winnen zou wel heel straf zijn, ook al heeft hij me als eerstejaarsbelofte al danig verbaasd. Ik had verwacht dat hij een serieuze stap voorwaarts zou zetten, maar niet dat hij bijna al zijn wedstrijden op een spectaculaire manier zou winnen. Afwachten of hij tussen de grote mannen even hoge ogen zal gooien.”

Gratis Flandria veerboten voor het publiek!

In samenwerking met Flandria zetten de organisatoren opnieuw overzetboten in om het publiek van Rechteroever naar Linkeroever en weer terug te voeren. Deze veerdienst is gratis. Tussen 11u en 15u kan het publiek inschepen aan de Cruiseterminal op Rechteroever – opgelet, dus niet aan het Steen zoals de voorbije jaren – en de oversteek maken naar Linkeroever. Tussen 16u en 18u wordt de omgekeerde beweging gemaakt. Vorig jaar maakte bijna de helft van de toeschouwers gebruik van deze service.

Alle details en de volledige deelnemerslijst op www.soudalclassics.be >>

Programma Soudal Scheldecross Antwerpen:

10u00 Jeugdinitiatie

11u00 Nieuwelingen

12u00 Juniors

13u45 Dames

15u00 Elite heren + beloften (live op VIER)

(Toegang tot het parcours vanaf 09.30 uur)

 

Bron: PM