Spark is de hoeksteen van het succes bij Scott

Spark is de hoeksteen van het succes bij Scott

Al jaren is de Spark familie van fietsen hier bij SCOTT een hoeksteen van ons succes in de mountainbike industrie. Van wereldbeker overwinning tot wereldbeker overwinning, de Spark RC is een constante geweest aan de kop van de wedstrijd of het nu mannen of vrouwen en XCO of marathon etappekoersen waren.

Met een totaal van 27 wereldbeker overwinningen, 6 wereldkampioen titels, 1 Europees kampioen, vele nationale kampioen titels en 2 glimmende gouden medailles, is het eerlijk om te zeggen dat de Spark RC de meest succesvolle XC racefiets is die er is. Voor 2022 is de gloednieuwe Spark klaar om dit erfgoed voort te zetten op circuits over de hele wereld voor de komende jaren met een aantal belangrijke updates, waaronder geïntegreerde schokdempers, semi-geïntegreerde kabels, vernieuwde geometrie en een verlengde veerweg naar 120mm, evenals de zo belangrijke tweede bidon mounts voor marathon en etappe races.

Ontdek de gloednieuwe Spark RC en neem een duik in de gedetailleerde specificaties van de rit van de Europees kampioen hieronder.

Je kunt gerust zeggen dat ik de afgelopen jaren veel succes heb gehad met de Spark. Vanaf het eerste moment dat ik op deze nieuwe versie stapte, wist ik dat ik alle kans heb om dat succes de komende jaren voort te zetten. Van de geometrie tot de integratie, de volledig nieuwe Spark RC neemt alles wat ik leuk vond aan de vorige versie en maakt het zo veel beter.


De fiets – SCOTT Spark RC


De ALLERNIEUWE Spark RC is de perfecte mix van topkwaliteit carbon engineering, nooit eerder vertoonde niveaus van integratie en precies de juiste hoeveelheid geheime saus. We wilden dit platform sneller maken dan ooit tevoren, zowel bergop als bergaf. Door de veerweg te vergroten, de geometrie te perfectioneren en de input van ’s werelds beste atleten toe te passen, hebben we de cross country racefiets der cross country racefietsen gecreëerd. Als je denkt dat snel leuk is, dan zul je van deze fiets gaan houden.
Voor Europees kampioen Nino Schurter is de Spark RC voorzien van een zeer speciale afmontage met RockShox SID Ultimate, SRAM XX1 Eagle AXS aandrijving, de nieuwe bredere Syncros Silverton SL (30mm) carbon wielen, Fraser iC SL combo en zelfs een lichtere versie van zijn Tofino zadel, wat 50g scheelt.
Als je het hebt over een rijk uitgeruste fiets, deze fiets voldoet aan alle eisen.

Spec Highlights
Frame: SCOTT SPARK RC CARBON HMX SL CUSTOM,
Voorvork: ROCKSHOX SID ULTIMATE RD3 AIR/ BLACKBOX RACE DAY DAMPER 3 MODE, 120MM TRAVEL
Achterschokdemper: ROCKSHOX NUDE 5 RLC3 TRUNNION
Afstandsbediening:
SCOTT TWINLOC 2 TECHNOLOGIE, 3 VERINGSSTANDEN
Stuur: SYNCROS FRASER IC SL WC / -40° / 100MM / 700MM
Zadelpen: ROCKSHOX REVERB AXS 90MM, TITANIUM BOUTEN
Zadel: SYNCROS TOFINO REGULAR SL CHANNEL
Handvat: SYNCROS FOAM
Pedalen: HT COMPONENTS M2
Achterderailleur: SRAM XX1 EAGLE AXS/ 12SPEED
Shifter: SRAM XX1 EAGLE AXS
Crank Set: SRAM XX1 EAGLE DUB SL, 175MM/ 38T KETTINGBLAD
Ketting: SRAM XX1 ADELAAR KETTING
Cassette: SRAM XG-1299 EAGLE/ 10-50T
Remmen: SRAM LEVEL ULTIMATE
Wielen: SYNCROS SILVERTON SL2-30MM, 29″
Banden: MAXXIS ASPEN 29×2.40WT 170TPI EXO/TR

Bron: PM

Foto’s: Michal Cerveny, Gaudenz Danuser, Daniel Geiger, Jochen Haar