Troy Brosnan en Vali Höll winnen kwalificaties downhill Leogang

Troy Brosnan en Vali Höll winnen kwalificaties downhill Leogang

In een ongewoon late start van het Downhill World Cup-seizoen toonden de beste rijders ter wereld dat ze geen stap hebben gemist en gebruikten het verlengde off-season om hard te werken op en naast de fiets.

Vali Höll (AUT), die vorig jaar tijdens de wereldkampioenschappen niet in haar thuisland kon racen, was de snelste van de dag bij de dames Elite. Höll is altijd al een van de favorieten geweest voor een zege in Leogang en dat was dit jaar niet anders. De jonge Oostenrijkse legde een aanzienlijk gat van meer dan 2 seconden tussen haar en de als tweede geplaatste Myriam Nicole (FRA). Die hield op haar beurt haar Française Marine Cabirou af, die meer dan 5 seconden langzamer was dan Nicole.

Troy Brosnan, die schijnbaar de beste lijn door het lagere gedeelte in het bos vond, was de eerste die een tijd onder de 3:35 neerzette met 3:34.139, meer dan 6,7 seconden sneller dan zijn naaste rivaal, Danny Hart (GBR) liet zien dat hij nog steeds heeft wat nodig is als het aankomt op rijden in de modder. Hart kwam relatief ongeschonden door het bos en won iets meer dan een halve seconde op Thibaut Daprela (FRA), die derde werd. Hij reed een extreem sterk topgedeelte en stond op de eerste plaats tot hij het bos inging, waar hij het moeilijk had.

Op dit moment is de grote vraag wat het weer vannacht met de baan gaat doen voordat morgen de finales plaatsvinden. Blijft de regen weg? De Downhill Elite begint morgen, zaterdag 12 juni, om 12u30 CEST met de vrouwen en wordt gevolgd door de mannen om 13u30, allemaal live op Red Bull TV.

Elite DH-mannen Top 3 Kwalificatie:

Troy Brosnan (AUS) – 3:34.139
Danny Hart (GBR) – 3:40.873 (+6.734)
Thibaut Daprela (FRA) – 3:41.068 (+6.929)


Vrouwen Elite DH Top 3 Kwalificatie:

Valentina Höll (AUT) – 4:16.824
Myriam Nicole (FRA) – 4:19.058 (+2.234)
Marine Cabirou (FRA) – 4:24.794 (+7.970)


Volledige resultaten van de actie van vandaag zijn te vinden Startlijsten & Uitslagen (mtb-weltcup.at)

Kun je niet naar Leogang komen om de actie live te volgen?
Voor iedereen die niet live aanwezig kan zijn bij de dubbele World Cup, is er de mogelijkheid om de laatste races te volgen op Red Bull TV.

Bron: PM

Foto : Mablinger