Succesvol weekend voor De Ceuster-Bonache veldritteam

Succesvol weekend voor De Ceuster-Bonache veldritteam

Voor het Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team was het een mooi weekend. Zaterdag pakte veldrijdster Alicia Franck haar tweede overwinning in de Tsjechische Ostrava Grand Prix. Na winst in de Zweedse Varberg Cyclocross was het zaterdag opnieuw raak voor de 29-jarige veldrijster Alicia Franck van het De Ceuster Bonache Cycling Team. De Essense won in Tsjechië de Ostrava Grand Prix, een wedstrijd waarin haar teamgenote Lies’l Schevenels 13de werd. “Na alle perikelen van het voorbije seizoen – Franck voelde lang de gevolgen van een coronabesmetting – had ik een goede zomer met een 2de plek op het BK Mountainbike. Zowel in m’n hoofd, maar ook met de benen zit het goed. Na mijn 2de plek van eerder deze week in de wedstrijd in het Tsjechische Kolïn stond ik erop gebrand om in Ostrava te winnen. Het is ook een prachtig parcours rond een oude staalfabriek. Met bijna dertig seconden voorsprong op de eerste achtervolgster was dit inderdaad een mooie overwinning in het begin van het nieuwe seizoen. Aan die eindwinst en podiumplaats hangen heel wat UCI-punten vast die voor mij belangrijk zijn voor mijn startposities in de komende wedstrijden. Ik ben uiteraard blij met mijn prestaties van de voorbije weken. Niet alleen de inspanningen, maar ook de recuperatie na de wedstrijden verlopen prima. Ik keer dit weekend nog terug naar België, waar ik komende zondag (8 oktober 2023) de Exact Cross rij in Beringen”, zegt Alicia Franck. Coach Rob Peeters van het De Ceuster Bonache Cyling-team kijkt eveneens uit naar de eerste Belgische crossen. “Het is fijn te zien hoe onze rensters er allemaal keihard voor werken. Ze zijn enorm gemotiveerd, bereid om stappen vooruit te zetten. Dat zie ik op training. Alicia heeft al twee keer gewonnen en behaalde een 2de plek. Lotte Baele won in Knesselare en Suzanne Verhoeven in Kasterlee. Dat zijn mooie resultaten, maar uiteraard weten onze rensters dat het nog een lang seizoen is met veel wedstrijden. Het wordt een kwestie van volhouden, maar ik heb er alle vertrouwen in.” 

Laura Verdonschot wint in Gijon

 Zondag was het de beurt aan Laura Verdonschot die in het Spaanse Gijon als eerste over de streep bolde in Trofeo Villa De Gijon. De 26-jarige renster uit het Kempense Lille versloeg de Spaanse Lucia Gonzalez met 4 seconden verschil. “Van in het begin heb ik de wedstrijd hard gemaakt en op kop gereden. Met Lucia en Sofie Rodriguez sloegen we een kloofje en reden we weg van de rest. Het was nog een pittige, laatste ronde. De snelheid lag hoog, maar ik heb er op het einde nog eens alles uitgeperst zodat ik met een kleine voorsprong als eerste finishte. Het is inderdaad mijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Voor ik op zondag 22 oktober 2023 start in de Superprestige in Overijse rij ik de komende weken nog vijf wedstrijden in Spanje en eentje in Portugal”, zegt een gemotiveerde Laura Verdonschot. Geplaagd door ziekte en griep moest de 26-jarige veldrijdster Suzanne Verhoeven uit Oud-Turnhout het vorige veldritseizoen vroegtijdig beëindigen. “Het gaat inderdaad veel beter”, zegt Suzanne Verhoeven die in Kasterlee recent haar eerste overwinning pakte. In de Trofeo Villa de Gijon, die door haar De Ceuster Bonache Cycling-collega Laura Verdonschot werd gewonnen, kwam Suzanne als 6de binnen: “Net als Laura blijf ik nog even in het buitenland, waar mijn wedstrijddeelnames ook staan in het teken van de verdere uitbouw van mijn conditie. Als we gespaard blijven van ziekten en tegenslagen heb ik er alle vertrouwen in dat ik de komende weken opnieuw stappen vooruit zet als veldrijdster.

Bron en foto: De Ceuster-Bonache team