Jasper Stuyven en Lorena Wiebes Europese kampioenen gravel

Jasper Stuyven en Lorena Wiebes Europese kampioenen gravel

Jasper Stuyven heeft na twee jaar nog eens een zege beet. Hij werd Belgisch-en Europees kampioen voor eigen volk in Oud-Heverlee. De Nederlandse Lorena Wiebes won bij de vrouwen het EK.

De Brabantse Wouden vormden het decor van het allereerste EK gravel. Tegelijk was de wedstrijd ook een BK en een onderdeel van de Gravel World Series. De mannen moesten 159 km overbruggen in lussen. De vrouwen reden 131 kilometer.

Op 45 km van de aankomst reed Alex Colman uit een kopgroep van 12 renners. Jasper Stuyven reed lek, maar kreeg een achterwiel van opgever Thibau Nys en kon terug aansluiten. Op 25 km van het einde haalde Stuyven leider Colman in en ging erop en erover. Hij sloeg een flinke kloof en won met bijna anderhalve minuut voorsprong op Tim Merlier en de Duitser Paul Voss. Uiteraard werd Stuyven ook Belgisch kampioen, met zilver voor Merlier en brons voor wereldkampioen Gianni Vermeersch.

Bij de vrouwen won eigenlijk de Australische Tiffany Cromwell, maar door haar Australische nationaliteit kon zij geen Europese kampioene zijn. Die eer was weg gelegd voor Lorena Wiebes voor Fem van Empel en de Italiaanse Elena Cecchini. Marthe Truyen is Belgisch kampioene.

Bij de masters 35-44 werd Joris Massaer Belgisch-en Europees kampioen, Kristof De Baets pakte zilver voor Stijn Van der Jeught. Bij de dames 35-44 pakte Sara Michielsens het Belgisch en Europees goud voor Julie Debock en Sarah Ten Hartog. Bij de masters 45-54 pakte Gerrit Delfosse de Belgische-en Europese titel voor Hans Jurgen Verselder en Wim Feyaerts.

Alle uitslagen: https://www.acn-timing.com

Foto’s : Luc Wilms