Sven Nys met vertrouwen in eigen Grote Prijs

Sven Nys met vertrouwen in eigen Grote Prijs

ava

De eerste dag van het nieuwe jaar staat Baal traditioneel op zijn kop. Weer is de Balenberg het decor voor de Grote Prijs Sven Nys, de zevende en voorlaatste proef van de bpost bank trofee.

‘Ik heb er ongelooflijk veel zin in’, aldus de gastheer zelf. De ‘Kannibaal van Baal’ tankte dinsdag in Loenhout een flinke dosis vertrouwen met een achtste plaats. “Het gevoel was heel wat beter dan in Diegem en ik had duidelijk meer kracht in de benen. Maar dan rijd ik lek op een slecht moment. Uiteindelijk durfde ik nog niet helemaal voluit te gaan in de laatste ronde. Het heeft nu geen zin om over mijn toeren te gaan. Ik doe het stap voor stap.”

Zijn prestatie in Loenhout is een opsteker met het oog op Baal. Voor Nys blijft de bpost bank trofee in eigen dorp een speciale cross. “Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn fans. Net nu het sportief wat minder draait, zal de steun extra deugd doen. Ik ben ervan overtuigd dat het mij zal helpen. Donderdag sta ik super gemotiveerd aan de start. Ik ga proberen om het podium te halen.”

Het enthousiasme bij de renner van Crelan-AA Drink Team is nog altijd erg groot. “Als jonge renner heb ik vaak moeten strijden voor een plaats bij de eerste tien. Dat is ook nu geen schande. Ik ben nu vooral met mezelf bezig en ik blijf positief.”

Nys gaat in Baal niet enkel voor het podium, hij heeft ook een tweede plaats in het klassement te verdedigen. Van Aert leidt, met een ruime voorsprong van 4’45” op Nys, die op zijn beurt amper een seconde voorsprong heeft op nummer drie Kevin Pauwels. Spanning troef dus, komende donderdag op de Balenberg.

 

Programma

10u00    Nieuwelingen

11u00    Junioren

12u00    Beloften

13u45    Dames

15u00    Elite

 

Meer info en deelnemerslijst: www.gpsvennys.be

 

Bron: PM