Sven Nys naar het EK mountainbike in Bern

Sven Nys naar het EK mountainbike in Bern

ava

De Belgische wielerbond heeft haar selectie voor het EK, van 20 tot 23 juni  in Bern,  al bekend gemaakt.  Opvallend is de selectie van Sven Nys, die in tegenstelling tot de andere mountainbikers, aan geen selectienorm moest voldoen.  Hij mag zo mee van bondscoach Rudy De Bie.

Normaal moeten alle deelnemers tenminste een top-30 notering hebben behaald in de voorbije wereldbekers.  Nys gaf op in Albstadt en won wel in Apeldoorn. Maar daar was de tegenstand zeker niet op wereldbekerniveau. Zo mist bijvoorbeeld Githa Michiels haar selectie omdat ze die norm niet haalde. Ook Jonas De Backer is voorlopig niet geselecteerd. Hij kan nog wel rekenen op een selectie mits een goede prestatie in de wereldbeker van Val di Sole op 14 en 15 juni. Dat geldt immers ook voor de andere renners.

Naast Nys wordt ook Kevin Van Hoovels geselecteerd bij de Elite Heren.

Jens Schuermans, Ruben Scheire, Jeff Luyten en Didier Bats nemen deel bij de U23.

Kersvers Belgisch kampioen Eliminator Fabrice Mels gaat voor deze discipline naar het EK.

Ook in de Trial sturen we bikers uit. Voor de Heren Elite 26 inch zijn dat Belgisch kampioen Iciar Van den Bergh en de jonge belofte Pierre-Charles Thomas. Bij de dameszal Perrine Davahive ons land vertegenwoordigen.

 

Meer info over het EK vind je op www.mtb2013.ch.