Sven Nys omgordt voor de derde keer de tricoloretrui

Sven Nys omgordt voor de derde keer de tricoloretrui

Sven Nys heeft aan Les Lac de l’eau d’heure zijn derde Belgische titel in het mountainbiken behaald. De Crelanbiker liet met ruime voorsprong Tom Meeusen en Jonas De Backer achter zich.

Bij de elite werd een spannend BK verwacht en dat kregen we in eerste instantie ook. Eerst ontbond Jonas De Backer zijn duivels. Nys  reed al in de tweede ronde van de rest weg.  Een achtervolgend duo met Tom Meeusen en  De Backer trachten de schade te beperken.  Achter hen reden Kevin Van Hoovels, Kevin Pauwels, Robby De Bock en en Sebastien Carabin.

Nys leek geen last van het tropische weer te hebben en vergrootte zijn voorsprong elke ronde. Ook Meeusen zat gebeiteld op de tweede plaats. Voor de derde plaats leek eerst Jonas De Backer het zonder moeite te halen. Maar in de laatste ronde zat Robby De Bock hem op de hielen. Na een mooie spurt verwees De Backer De Bock naar de vierde plaats.

Titelverdediger Kevin Pauwels viel in het begin van de wedstrijd en vond nooit het goede ritme terug.  Hij werd zevende.  Van Hoovels werd vijfde en versloeg daarmee Sebastien Carabin. Patrick Gaudy met een achtste plaats, Frans Claes en Jimmy Tielens strandden in de top tien.

We brengen in de loop van de week  beeldinterviews met de drie renners  die het podium haalden in hun categorie.

Verslag: Erik Braeken

Beeldinterviews: Jan Versteynen en Erik Braeken

Foto’s:  Gert Vanhorebeek en Eric Dominicus