Sven Nys reageert: ‘Veel sterkte Niels, we gaan je missen’

Sven Nys reageert: ‘Veel sterkte Niels, we gaan je missen’

ava

Sven Nys heeft al gereageerd op het plotse afscheid van collega Niels Albert. Lees hieronder de mededeling van de meervoudige veldritkampioen.

Net als iedereen die het veldrijden van nabij volgt, is ook Sven Nys verrast: “Dit is voor onze sport een donderslag bij heldere hemel. Versta me niet verkeerd: de gezondheid gaat absoluut voor op de (top-)sport, dus ik begrijp Niels zijn beslissing helemaal. Ik wens hem in de eerste plaats dan ook veel sterkte in de volgende dagen en maanden.”

Dat neemt niet weg dat we de figuur Niels enorm hard gaan missen in de cross. Hij had nog een hele toekomst voor zich, had nog heel wat jaren te gaan waarin hij zondermeer veel successen zou behalen. Ik heb hem altijd aanzien als een groot atleet, met veel talent en een ongelooflijke passie voor de sport. Maar ook met veel respect voor de tegenstanders. Niet alleen de ploeg en de supporters zullen hem missen, de concurrentie zeker ook.”

Voor mij was Niels de rivaal van het moment, zowel van de laatste paar jaar als voor de eerstvolgende jaren. En de man die als streekgenoot na mijn afscheid de opvolging zou verzekeren. Zodra de mediastorm wat gaan liggen is en Niels bekomen is, ga ik zeker bij hem langs,’aldus de meervoudige kampioen.

Bron:PM