Sven Nys rijdt in Las Vegas op 18 september

Sven Nys rijdt in Las Vegas op 18 september

ava

Sven Nys zal op woensdag 18 september deelnemen aan de Las Vegas Cross samen met zijn ploegmaat Sven Vanthourenhout. Na het WK gaf de wereldkampioen al aan om een cross in de USA te rijden. Ook Bart Wellens, die eerder al in Amerika koerste, zal opnieuw aan de start staan. Wout Van Aert en Quinten Hermans zijn ook van de partij. De organisatoren zullen nog meer toprenners aankondigen de komende weken.

Sven Nys kijkt alvast uit om in Las Vegas te gaan crossen. ‘Het is mooi om het seizoen te starten in de grote massa in Las Vegas. Ik zag op het WK dat de Amerikaanse toeschouwers zo vriendelijk waren. Het geeft me nog meer plezier om de regenboogtrui te showen in CrossVegas.’


Ook CrossVegas koersdirecteur Brook Watts is opgetogen. ‘Het is fantastisch voor de fans om de grootste veldrijder aller tijden aan de start te hebben in Las Vegas, ‘ zei Watts. ‘De zevende editie van de CrossVegas mag niet gemist worden. Ik hoop dat alle crossliefhebbers voor een paar dagen afzakken om te genieten deze crossen. Fans hebben de kans om Sven te ontmoeten in een pre-race party op dinsdag 17 september in de Las Vegas Cyclery, ‘aldus nog Watts.

 

In 2012 waren er in de CrossVegas  deelnemers uit tien landen aan de start. De wedstrijd werd gewonnen door Jeremy Powers. Ook nu zullen de beste Amerikaanse renners het opnemen tegen de Europese profs.

Meer info vind je op www.crossvegas.com.  Reizen Lauwers organiseert de reis naar Las Vegas. Meer info op www.lauwers.be.