Sven Nys rijdt eerste wereldbeker in Albstadt

Sven Nys rijdt eerste wereldbeker in Albstadt

ava

Sven Nys heeft voor dit seizoen twee doelen gesteld in het mountainbike gebeuren namelijk: het Europese- en het Belgische kampioenschap tot een zeer goed einde brengen…Nu zondag zal Sven Nys aantreden voor zijn allereerste wereldbekerwedstrijd in Albstadt in Duitsland.

Sven Nys is zeker in goede doen. Hij won afgelopen weekend nog de mountainbikewedstrijd in Apeldoorn.

Sven heeft echter nog niet de mogelijkheid om een goede startpositie op te eisen in de wereldbeker. Daarom zal er veel van afhangen hoe hij tijdens de start zelf kan opschuiven en hoe hij zijn wedstrijd kan indelen om zo naar voren te komen en zo mee te strijden voor een mooie uitslag.

Sven ziet het mountainbike gebeuren nog steeds als een goede voorbereiding voor zijn veldritseizoen. Toch zal hij dit jaar niet alles op alles zetten in het mountainbiken. De enige twee doelen voor dit seizoen zijn om mooie prestaties te kunnen neerzetten in het Europese kampioenschap maar vooral proberen te gaan voor de Belgische titel in het mountainbiken.

Wat het voor hem zal worden, zullen we gauw te weten komen. We wensen hem alvast heel veel succes toe in alles wat hij dit jaar gaat ondernemen zowel in het mountainbiken als in het veldrijden.