Sven Nys sluit seizoen af met overwinning in Waregem

Sven Nys sluit seizoen af met overwinning in Waregem

Dit jaar geen cyclocross Masters in de Ethias Area Hasselt, maar wel in en rond het centrum van Waregem…. Wereldkampioen Sven Nys sloot het seizoen waardig af en pakte de overwinning. Verder werd hij ook gekroond tot Koning Winter.

Het was een topdag voor Sven Nys. Hij toonde zich in alles de beste. Hij won de tijdrit en de Masters.

Sven Nys klokte een tijd van 3’32″99 voor Dieter Vanthourenhout die 22 honderdste trager reed dan Sven. De derde op het podium was Wietse Bosmans die een achterstand liet noteren van 1’22 op de overwinnaar.

Bij de dames kregen we het volgende podium : 1 Ellen Van Loy – 2. Helen Wyman en 3 Sabrina Stultens.

De wedstrijd waarvoor de toeschouwers waren afgezakt naar het centrum van Waregem was natuurlijk de slotwedstrijd avondcross heren elite. Alle ogen waren gericht op de tenoren die al het ganse seizoen het mooie weer maakten. Maar toch bleef iedereen lang op zijn honger zitten. Er dienden negen ronden afgelegd te worden om de uiteindelijke winnaar te kennen. Maar onze renners hielden het spannend tot in de laatste ronde van de wedstrijd. Toen gingen Niels Albert en Sven Nys het tempo de hoogte in jagen en al gauw fietsten zij een kloofje bij elkaar. De andere tenoren waren verrast en moesten dus rijden voor de derde ereplaats. Die werd gewonnen door Klaas Vantornout die op een formidabel seizoen mag terugkijken. De Belgische titel is voor hem de kroon op zijn harde werken van de afgelopen seizoenen. Benieuwd hoe hij deze in het volgende seizoen zal tonen.

De eindoverwinning ging uiteindelijk naar Sven Nys die Albert wist te verschalken in de sprint. Voor Sven was het een sluiter om u tegen te zeggen : Hij won niet alleen de tijdrit – maar was ook nog de snelste in de spurt in de wedstrijden – werd gekroond tot Koning Winter en werd daarbovenop nog eens verkozen tot peuter the best veldrijder van het afgelopen seizoen.

Ziezo, het veldritseizoen heeft zijn deuren gesloten en iedereen kan nu gaan genieten van zijn welverdiende vakantie. Uitkijken doen we dus met zijn allen naar het begin van het volgende veldritseizoen…..

gepost door Nancy Aerts