Sven Nys zegeviert in Krawatencross in Lille

Sven Nys zegeviert in Krawatencross in Lille

Sven Nys heeft de Krawatencross in Lille gewonnen, de vijfde manche van de Bpostbanktrofee.  De Belgische kampioen klopte Lars Van der Haar en Tom Meeusen in de spurt. Wereldkampioen Wout Van Aert won bij de beloften.  Yannick Peeters zegevierde bij de junioren voor wereldkampioen Thijs Aerts. Sanne Cant klopte voor eigen volk wereldkampioene Marianne Vos.

Tom Meeusen, Niels Albert en Rob Peeters waren de eerste smaakmakers van de koers. Nadat Peeters vooraan de rol loste, kregen we twee leiders met Albert en Meeusen.

Door het slopingswerk van Meeusen, kwam ook Albert in de derde ronde in de problemen. De Telenet-Fidearenner reed een tijdje solo totdat Sven Nys hem op een kwartier van het einde, na een lange inhaalrace, bijbeende.

Ook Lars Van der Haar kwam het duo vervoegen en zo besliste de spurt uiteindelijk wie de Krawatencross ging winnen. Meeusen had bij het inzetten van de spurt kettingproblemen en was meteen uitgeschakeld voor de zege.  Weer pech voor Meeusen dus. Nochtans de enige de laatste maand het Nys kon moeilijk maken. Sven Nys behaalde zo zijn vijftiende seizoenszege ten nadele van Van der Haar. Kevin Pauwels werd vierde voor Niels Albert. Nys is nu zo goed als zeker van eindwinst in de Bpostbanktrofee.

Bij de beloften toonde wereldkampioen Wout Van Aert voor eigen volk dat hij nog steeds de grote conditie heeft. Hij maakte er een onemanshow van en versloeg Mathieu Vanderpoel en Laurens Sweeck. Van Aert heeft intussen ook het eindklassement van de Bpostbanktrofee op zak.

Yannick Peeters ging ook op de solotoer bij de junioren.  Wereldkampioen Thijs Aerts werd tweede voor Jelle Schuermans.

Mich Groot was de beste bij de nieuwelingen. Hij verstevigde zijn leidersplaats in het klassement. Tijl Pauwels was beter dan Belgisch kampioen Jappe Jaspers voor de tweede plaats.

Sanne Cant maakte het feest voor de Lillenaars helemaal compleet door net als Van Aert  voor eigen volk te winnen. Zij versloeg in de spurt wereldkampioene Marianne Vos. Helen Wyman was derde.