Sven Nys prestigieuze peter voor Stichting tegen Kanker

Sven Nys prestigieuze peter voor Stichting tegen Kanker

ava

Meervoudig wereldkampioen veldrijden Sven Nys, tafeltennislegende Jean-Michel Saive en Stichting tegen Kanker kondigden op 6 februari hun samenwerking voor meer vooruitgang tegen kanker aan. De drie partijen zijn hier heel opgetogen over. De kersverse partners herkenden zich wederzijds in de waarden die ze hanteren. Het eerste project waar Sven en Jean-Michel hun schouders onder zetten, is het nieuwe fietsevenement ‘Tour of Hope’ waarvoor de Stichting een beroep deed op ervaren organisator van sportevenementen Golazo Sports. Bovendien mag de Stichting voor Tour of Hope ook rekenen op de steun van 2 coryfeeën van de Belgische journalistiek: Bart Schols (VRT) en Rodrigo Beenkens (RTBF).

We zijn bijzonder opgetogen dat Sven en Jean-Michel aanvaarden om peter van Stichting tegen Kanker te zijn. We zochten al een tijdje naar ambassadeurs. Uit peilingen bij onze donateurs kwam Sven Nys als meest geschikte Vlaamse gezicht naar voren. Sven is bekend en populair. Hij staat dicht bij de mensen en zijn enthousiasme en gedrevenheid werken aanstekelijk. Sven is oprecht, eerlijk en zijn gezonde leefstijl past perfect bij Stichting tegen Kanker. Ook Jean-Michel krijgt bijzonder veel sympathie van het publiek, zowel in het Zuiden als het Noorden van ons land. Zijn 24 titels van Belgisch kampioen zijn een bewijs van zijn doorzettingsvermogen en vechtlust”, aldus Luc Van Haute, algemeen directeur van Stichting tegen Kanker.

Sven Nys: “Ik ben erg trots om ambassadeur van Stichting tegen Kanker te worden en ik hoop dat er er zoveel mogelijk mensen samen met mij de Tour of Hope willen rijden begin juli. Hoe meer mensen er mee de uitdaging willen aangaan, hoe meer hoop voor iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks met kanker geconfronteerd wordt.”

Het eerste project waar Sven Nys en Jean-Michel Saive hun schouders onder zetten is Tour of Hope. Hiervoor krijgen beide sportsterren ook de hulp van twee coryfeeën van de Belgische journalistiek Bart Schols (VRT) en Rodrigo Beenkens (RTBf), die zich engageren als peter van de Tour of Hope.

Wat is Tour of Hope?

Stichting tegen Kanker organiseert van 3 tot 5 juli 2014 de allereerste Tour of Hope, een uniek fietsevenement tegen kanker. Deelnemers bedwingen 1 tot 7 uitgekozen cols in de Vallée de l’Ubaye in de Alpes de Haute Provence voor meer vooruitgang tegen kanker. De 7 cols staan symbool voor de 7 universitaire onderzoekscentra die de opbrengst van de Tour zullen ontvangen. Tegelijk staan de cols – onder andere Col de la Bonette, de hoogst befietsbare in Europa – ook symbool voor de uitdagingen die kankerpatiënten elke dag moeten overwinnen. Sven Nys, Jean-Michel Saive en Bart Schols fietsen mee, samen met meerdere ex-patiënten die vandaag al aan het trainen zijn. Rodrigo Beenkens brengt verslag uit van het voetbal in Rio.

Luc Van Haute: “Met Tour of Hope willen we fondsen werven in de strijd tegen kanker, maar ook een krachtig signaal geven aan patiënten, ex-patiënten en hun naasten. Zij staan niet alleen voor hun beproeving. Samen kunnen we voor meer hoop zorgen. Hoop op genezing en hoop op een betere levenskwaliteit tijdens en na hun ziekte.”

Voor meer info over Tour of Hope & inschrijven: www.tourofhope.be